Rastrošnost Sanaderove zastupnice: Željana Kalaš ostavila splitskom HDZ-u dug od milijun i pol kuna!

Rastrošnost Sanaderove zastupnice: Željana Kalaš ostavila splitskom HDZ-u dug od milijun i pol kuna!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: libela.org

ŽELJANA KALAŠ, koja je u Saboru čuvala stolicu bivšeg premijera Ive Sanadera, ostavila je pravu pustoš u blagajni splitskog HDZ-a. U svega par godina šefovanja nabila je minus od milijun i pol kuna. Sa surovom realnošću prvi se ljetos morao suočiti nasljednik, šef KBC-a Split Duje Marasović.

Oštre mjere štednje

Uveo je oštre mjere štednje, otpustio činovnike koje je u stranku natrpala Kalašica, poznata i po tome što je mlađu sestru zaposlila kao tajnicu gradonačelnikove tajnice. Štednja joj nije bila vrlina, trošilo se na sve i sva, od bogate reprezentacije do troškova za Kuretovu kampanju, koji još uvijek nisu podmireni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuo je i Kuret da problema ima, jer su mu se javljali ljudi da dugovi nisu riješeni. "Bilo je to prije nekoliko mjeseci, mislio sam da je to zaključeno", ispričao se bivši gradonačelnik Splita. Kaže da se financijama nije bavio, već su za taj posao u stranci bili zaduženi drugi ljudi. Ne zna Kuret, a ne zna ni javnost u čiju je korist potpisao anekse ugovora o gradnji Spaladium Arene koja, premda nezavršena, gradski proračun svaki mjesec tereti sa pozamašnih tri i pol milijuna kuna.

Stranačka solidarnost

Situacija je za splitski HDZ krajnje ozbiljna. Srećom na djelu je stranačka solidarnost. U pomoć su sa po 50 tisuća kuna donacije pohitali šefovi omiškog i dugopoljskog HDZ-a Ivan Škaričić i Zlatko Ževrnja.

Od velikog djela članstva omrznuta Kalašica, koju je u šefovsku fotelju instalirao upravo Ivo Sanader, stranku je srozala na niske grane, prepolovila je broj gradskih vijećnika, a blagajnu opustošila. I ne da joj se uopće o tome razgovarati. Izostala je i reakcija središnjice. Sunčana Glavak, glasnogovornica HDZ-a, na upit nije odgovorila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara