Vitez Reiner nakon dva dana otkrio da Dalmacija gori: "Tužan sam i boli me"

Vitez Reiner nakon dva dana otkrio da Dalmacija gori: "Tužan sam i boli me"

Foto: Hina

POŽARI već cijela dva dana haraju Dalmacijom. Za vikend je gorjelo u Šestanovcu, a jučer je vatrena fronta bila duga 20-ak kilometara, od omiškog zaleđa do samog Splita u koji je vatra naposljetku ušla u noćnim satima.

No najpoznatiji hrvatski vitez i potpredsjednik Sabora o tome nije imao pojma. Cijela dva dana vatra je gutala Dalmaciju, a Reiner je to saznao tek danas.

"Sa tugom i bolom sam primio vijest da se u dijelovima Dalmacije posljednja dva dana odvija drama s vatrenom", bubnuo je Reiner jutros na Twitteru. Nije objasnio gdje je primio vijest.Na Facebooku je bio nešto rječitiji.

"Sa tugom i bolom sam primio vijest da se u dijelovima Dalmacije posljednja dva dana odvija drama s vatrenom stihijom.

Naime, prema gruboj procjeni, u požarima koji su već 27 sati aktivni na potezu od Omiša do Splita gdje je vatra ugrozila i sam grad, progutano je 4500 hektara guste borove šume, niskog raslinja i maslinika, izgorjelo je nekoliko kuća, gori kod Šibenika.

Iskreno se suosjećam sa svim građanima kojima je ova strahota nanijela emocionalnu i materijalnu štetu u nadi da se zahvaljujući našim hrabrim i požrtvovnim vatrogasnim, vojnim i policijskim snagama ova pogibelj uskoro biti obuzdana", napisao je Reiner uz sliku sebe na Markovom trgu.

Gdje je čovjek koji je svojevremeno rotirkama išao na skijanje bio zadnja dva dana i što je radio, nije poznato.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara