Ruski veleposlanik: "Uništit ćemo svaki američki projektil ispaljen na Siriju"

Ruski veleposlanik: "Uništit ćemo svaki američki projektil ispaljen na Siriju"
Foto: Hina/EPA
 
RUSKI veleposlanik u Libanonu rekao je da će svaki američki projektil ispaljen na Siriju biti srušen, a lansirno mjesto ciljano, a taj bi korak mogao biti okidač velikog širenja sirijskoga rata.
 
Ruski veleposlanik Aleksander Zasipkin je u komentarima objavljenima u utorak navečer rekao da su se njegove riječi odnosile na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina i ruskoga zapovjednika oružanih snaga. 
 
Ruska vojska rekla je 13. ožujka da će odgovoriti na svaki američki napad na Siriju, ciljati svaki projektil i lansirno mjesto odakle se izvodi napad. Rusija je najjači saveznik Bašara al-Asada.
 
SAD i njegovi saveznici razmatraju hoće li napasti Siriju zbog navodnog kemijskog napada u pobunjeničkoj Dumi pored Damaska u subotu za koji su liječničke organizacije rekle da je usmrtio desetke ljudi.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Trump zaprijetio "brzim i silovitim" odgovorom
 
"Napadne li SAD, tad će ... projektili biti srušeni, kao i mjesto odakle su ispaljeni", rekao je Zasipkin za Hezbollahovu televiziju Al-Manar, govoreći na arapskome. Također je rekao da sukob treba biti isključen i "stoga smo spremni održati pregovore".
 
Rusija i SAD uzajamno su blokirali pokušaje da se pokrene međunarodna istraga o kemijskom napadu u Siriji.
 
Američki predsjednik Donald Trump otkazao je planirani put u Latinsku Ameriku ovaj tjedan kako bi se umjesto toga fokusirao na incident u Siriji, rekla je Bijela kuća.
 
Trump je u ponedjeljak upozorio da će nakon što se ustanovi odgovornost za napad u Siriji slijediti brz i silovit odgovor. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara