Sabor HDZ-a za VI. izbornu jedinicu

Sabor HDZ-a za VI. izbornu jedinicu
NA SABORU Hrvatske demokratske zajednice VI. izborne jedinice u Velikoj Gorici, predsjednik HDZa i hrvatski premijer Ivo Sanader te ostali visoki državni i stranački dužnosnici istaknuli su večeras potporu svoj stranačkoj kandidatkinji za predsjednicu države Jadranki Kosor, potpredsjednici Vlade i ministrici obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Premijer Sanader najavio je da će Vlada za desetak dana, koncem studenoga, raspisati predsjedničke izbore.

"Kakva bi to demokracija bila kad najjača stranka ne bi istaknula svog kandidata - bio bi to poraz demokracije", rekao je Sanader odgovarajući na nedavni upit savjetnika predsjednika Mesića je li demokratski da HDZ daje svog kandidata za predsjednika Republike, kad već ima i premijera i predsjednika Hrvatskog sabora.

Pritom je naglasio da je politički i socijalni angažman Jadranke Kosor svima primjer. "Ako zna brinuti o onima koji su najpotrebitiji i u nevolji, onda će znati brinuti i o svima drugima", rekao je Sanader i ocijenio da je Jadranka Kosor moderna političarka koja će zasigurno dobiti široku potporu birača.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader je izrazio zadovoljstvo radom Vlade u proteklih godinu dana, prvenstveno jer je uspjela sačuvati makroekonomsku stabilnost pa se, uz ostalo, prvi put ove godine pokazalo da hrvatski izvoz raste brže od uvoza. "Poručujem zlogukim prorocima koji su govorili da je gotovo s HDZ-om da su se prevarili jer HDZ ne živi od svojih ministara", dodao je Sanader.

Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks je ocijenio da su glavni predsjednički kandidati aktualni predsjednik i HDZ-ova kandidatkinja. Ocijenio je da Jadranki Kosor treba dati povjerenje ne zbog njenih visokih državnih ili stranačkih funkcija već zbog toga što je u proteklih 10 godina pokazala da ima osobine koje treba imati predsjednik države. Pritom je ustvrdio da je teško "ne samo pobrojati nego i spomenuti i jedan uspjeh" sadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića.

Jadranka Kosor je naglasila da je spremna za sve izazove u utrci za predsjednika Republike i ustvrdila da je sigurna da će svojim programom uspjeti osvojiti birače. "Ako dobijem povjerenje sigurno neću biti ukras Pantovčaka", istaknula je.

Ministar financija i predsjednik velikogoričkog HDZ-a Ivan Šuker, domaćin HDZ-ova skupa je poručio da hrvatska Vlada ima jasne ciljeve, ali i ljude koji će ih provesti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara