Sabor sutra o sporazumu s MMF-om

RASPRAVOM o novom standby aranžmanu Hrvatske i MMF-a, Hrvatski sabor sutra bi mogao nastaviti peti tjedan rada na 10. sjednici, doznaje se danas u Saboru.

Raspravu o stand-by aranžmanu i Memorandumu o ekonomskoj i financijskoj politici prije nekoliko je tjedana zatražila oporba tvrdeći da je aktualna Vlada svoj potpis na sporazum s MMF-om stavila pod pritiskom, da će posljedice toga biti štetne, jer će se time smanjiti ulaganja u razvoj, zdravstvo i socijalu.

Sve to, tvrdila je oporba, u konačnici će osjetiti građani na svom standardu.

Zbog svega toga, rasprava o novom aranžmanu s MMF-om, zapravo će biti i rasprava o Vladinoj gospodarskoj politici.

No, prema dostupnim informacijama još nisu ispunjeni poslovnički uvjeti za tu raspravu - očitovanje Vlade o sporazumu s MMF-om još nije stiglo u Sabor, a matični Odbor za financije i državni proračun tek bi ga sutra popodne trebao raspraviti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petom, posljednjem tjednu rada zastupnici se trebaju očitovati o još 21 točki, među njima i o nekoliko izvješća.

Tako ih s oznakom vojna tajna očekuje izvješće o ostvarenju plana obrane Hrvatske te godišnje izvješće o spremnosti obrambenog sustava, kadrovskoj politici i ukupnom stanju u hrvatskim Oružanim snagama.

Svoje mišljenje zastupnici trebaju dati i o izvješćima o radu državnih odvjetništava, o godišnjim izvješćima Hrvatske narodne banke i HBOR-a, kao i o izvješću o polugodišnjem izvršenju državnoga proračuna.

Na dnevnom redu je i nekoliko oporbenih inicijativa, među njima IDS-ova da se dopuštena količina alkohola u krvi vozača sa sadašnjih nula vrati na prijašnjih pola promila, te inicijativa HSP-a da se Hrvatska povuče iz projekta Družba-Adria.

Hrvatskom saboru sutra popodne obratit će se povjerenik Europske komisije za proširenje Guenter Verheugen.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara