Sabor: Većinom glasova podržane izmjene ZOR-a u prvom čitanju

HRVATSKI sabor danas je većinom glasova u pojedinačnom glasovanju zastupnika podržao Vladin prijedlog izmjena Zakona o radu (ZOR) u prvom čitanju.

Na početku zasjedanja predložene izmjene podržala su 62 zastupnika vladajuće koalicije, protiv se izjasnilo 50 oporbenih zastupnika, a osam zastupnika, među kojima i Klub HNS/PGS/SBHS, bilo je suzdržano.

Iako u prošlotjednoj raspravi većina parlamentarnih klubova nije podržala predložene izmjene i tražila da se rasprava proglasi prethodnom, vladajuća većina danas je prihvatila Vladin prijedlog i uputila ga predlagatelju na pripremu konačnog teksta zakona.

Stoga nije prihvaćen zaključak Odbora za ravnopravnost spolova da se prošlotjedna rasprava proglasi prethodnom.

Prihvaćen je zaključak Odbora za gospodarstvo po kojemu se Vlada poziva da sa socijalnim partnerima nastavi tripartitno usuglašavanje oko još uvijek neusuglašenih odredbi predloženih izmjena.

Vladi je preporučeno i da do izrade konačnog teksta izmjena ZOR-a u saborsku proceduru uputi i druge zakonske propise koji su u uskoj vezi s izmjenama ZOR-a, a kako bi se kompletirale najavljene izmjene radnog zakonodavstva.

Dnevni red 30. sjednice dopunjen je SDP-ovim prijedlogom izbornog zakona i prijedlogom izmjena izbornog zakona koji su predložili zastupnici LS-a i IDS-a Zlatko Kramarić i Damir Kajin.

Tako se u saborskoj proceduri, uz dosadašnje prijedloge DC-a i HSS-a, nalaze četiri prijedloga izbornog zakona.

Sabor će zasjedanje nastaviti raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o državnim potporama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara