Sadam Husein u nastavku suđenja: Dolje Bush!

SUĐENJE svrgnutom iračkom predsjedniku Sadamu Huseinu nastavljeno je danas novim ispadom glavnog optuženika koji je prilikom ulaska u sudnicu vikao "Dolje Bush!".

Husein je, za razliku od prijašnjih slučajeva kada je dolazio u odijelu, u sudnicu ušao odjeven u tradicionalnu plavu haljinu u kojoj je izgledao zapušteno, što je svojevrstan prosvjed protiv suda.

U sudnicu je ušao bez pratnje čuvara što također govori o njegovom stavu prema djelatnicima suda kojeg uopće ne poštuje.

Izvjestitelji svjetskih agencija iz Bagdada javljaju kako je Husein u sudnicu ušao protestirajući da je prisiljen na dolazak na novo ročište, te je vikao "Dolje agenti! Dolje Bush! Živio narod!".

Prilikom glasnog prosvjedovanja kod ulaska u sudnicu, Husien se nakratko gurkao sa stražarima koji su ga pokušali primiriti, nakon čega je ipak započeo nastavak procesa.

Na nastavku suđenja prisutno je i sedam Sadamovih suoptuženika.

Očekuje se da će u ponedjeljak protiv Sadama svjedočiti bivši šef njegovog ureda Ahmed Khudayir i bivši šef iračke obavještajne službe Hassan al Obeidi, javlja Hina.

Tužitelji se nadaju da će viši irački dužnosnici koji su bili podređeni Sadamu omogućiti svjedočenje o zapovjednom lanacu, što će dokazati da je bivši irački predsjednik izravno sudjelovao u zločinima.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara