Salvini: Čini mi se da je Macron laboratorijski proizvod

Salvini: Čini mi se da je Macron laboratorijski proizvod
Foto: EPA

KRIZA Žutih prsluka pokazuje da su Francuzi shvatili da je njihov centristički predsjednik Emmanuel Macron "laboratorijski proizvod za održavanje sustava", izjavio je Matteo Salvini, talijanski ministar unutrašnjih poslova i vođa krajnje desnice u zemlji.

"Čini mi se očitim da je Macron laboratorijski proizvod zamišljen da blokira jedinu promjenu na horizontu", rekao je Salvini ne spomenuvši svoju francusku saveznicu Marine Le Pen.

Kaže da je Europa opet pogriješila

"Podsjećam da je još prije nekoliko mjeseci Macron bio šampion nove Europe za cijelu talijansku ljevicu. On je bio novi duh Europe, novi spasitelj Europe... Opet su pogriješili", dodao je tijekom susreta s predstavnicima stranog tiska u Rimu.

"Jako dobro razumijem gospodarske, socijalne i kulturne motivacije koje su pokrenule pokret za koji se nadam da će postići konkretne ciljeve", rekao je Salvini i osudio svaki oblik nasilja.

Pred više tisuća pobornika okupljenih u subotu u Rimu on je izjavio da "onaj koji sije siromaštvo, žanje prosvjede, onaj koji sije lažna obećanja, žanje reakciju periferija i sela".

U ponedjeljak navečer očekuje se govor predsjednika Emmanuela Macrona kojim bi trebao pokušati riješiti krizu Žutih prsluka, najgoru krizu od početka njegovog petogodišnjeg mandata.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara