Plenković u Split letio avionom, iz Zagreba poslao limuzine da ga voze do iscrpljenih vatrogasaca

Plenković u Split letio avionom, iz Zagreba poslao limuzine da ga voze do iscrpljenih vatrogasaca

Ilustracija: Index (FaH)

VLADIN zrakoplov danas je bio u zraku gotovo kao i kanaderi koji ovih dana gase požare po Dalmaciji. Naime, upotreba vladina zrakoplova naprosto je nevjerojatna. Prvo je morao u Zagreb po premijera i ministre pa u Split.

Potom se vratio u Zagreb, da bi naposljetku išao u Salzburg po predsjednicu kako bi je odveo u Split. Cijelo to vrijeme leta po zemlji se kretala automobilska flota službenih vladinih Audija.

No, krenimo redom.

 

 

Iz Salzburga po Plenkovića u Zagreb

Vladin zrakoplov odveo je jučer predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović na trilateralni sastanak u Salzburg, a trebao ju je vratiti danas tijekom dana. No jutros je zatrebao i premijeru Andreju Plenkoviću koji se morao pojaviti jutros u Splitu kako bi obišao opožarena područja.

Vladin zrakoplov tako je krenuo iz Salzburga jutros u 6 i 25 sati prema Zagrebu, gdje su ga čekali premijer i njegova svita. U 7 i 50 krenuo je iz Zagreba za Split napunjen službenim osobama spremnih za obilazak.

Za to vrijeme, dok su premijer i njegovi ministri letjeli avionom, po zemlji se kretala automobilska flota 5-6 vladinih službenih Audija. S "rotirkama" bez ministara kretali su se autocestom kao bi na vrijeme dočekali članove vlade.

Vozni park premijera pogledajte u videu.

Vratili Plenkovića u Zagreb pa po Kolindu u Salzburg

S druge strane, prvotni plan predsjednice bio je da se tijekom jutra ipak pojavi u Splitu, ali kako je ostala bez zrakoplova (na žalost po nju, samo je jedan avion vlade), valjalo je pričekati da Plenković sa svojom svitom završi obilazak te da vrati zrakoplov u Zagreb koji će je pokupiti u Salzburgu.

To se i dogodilo u popodnevnim satima. Scenarij je opet isti. Premijer i ministri ulaze u zrakoplov, a službeni vozači vraćaju automobile u Zagreb.

Zrakoplov je ostavio članove vlade u Zagrebu i odmah se uputio u Salzburg po predsjednicu. Iz Salzburga su krenuli s predsjednicom u 15 sati i 56 minuta, da bi stigli u Split malo prije 17 sati.

Kolindu iz Salzburga za Split

Kada smo danas na konferenciji za novinare upitali premijera o korištenju vladina zrakoplova i je li ovo sve bilo baš potrebno, dobili smo odgovor kako bi mi "najradije da nema države i premijera".

"Postoje već od prije protokoli kojih se moramo držati", odgovorio je premijer. Pitali smo i predsjednicu za komentar leta, evo što nam je odgovorila: "Što se tiče leta, išli smo državnim zrakoplovom jer se redovne linije daju vrlo komplicirano. Uvijek kad mogu i kad je isplativo, letim redovnim linijama".

Ostaje nam na kraju tek izračunati koliki su bili troškovi posjete premijera i predsjednice. Onako na prvu čini se da smo mogli kupiti barem jedno moderno vatrogasno vozilo. Ako ne i dva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara