"Sanader i Mesić su karijeristički hohštapleri"

IAKO većina HDZ-ovaca smatra kako Sanader vodi krivu politiku prema Haagu, tek rijetki se o tome usude javno očitovati. Predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman i član Središnjeg odbora HDZ-a Đuro Perica izjavio je kako "neće dopustiti da neki karijeristički hohštapleri iz vlasti trpaju u zatvore naše velikane Domovinskog rata", očito aludirajući i na svog stranačkog vođu, premijera Sanadera.

No, Perica ne želi direktno prozvati Sanadera, već tvrdi kako ne spominje nikog konkretno, a ako se Sanader prepoznaje u njegovim riječima, ne može mu pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inače, on me zasad nije zvao, ali mi se javilo dosta njih koji su se prepoznali. No, još sam više dobio čestitki za svoj istup u kojem sam se suprotstavio izručivanju naših generala," - kazao je Perica u razgovoru za Novi list, dodajući kako su se njegove riječi odnosile i na Stjepana Mesića.

Perica je kazao i kako je siguran da se 90 posto članstva HDZ-a protivi politici izručivanja Haaškom sudu, te je dodao neka oni koji tako silno žele uči u Europsku uniju ponude sebe, a ne drugima zatvor.

"Nisam robijao zbog ovakve Hrvatske. Danas su oni koji nisu nigdje bili dok se stvarala država i nisu dali nikakav doprinos uspostavi samostalne Hrvatske poput jegulja umigoljili u vlast bez imalo srama. I slušaju razne bjelosvjetske bitange koje im govore kako da se ponaša Hrvatska. " - zaključio je Perica, te svoje stranačke kolege nazvao pojedincima bolesnih ambicija" i "političkim skorojevićima".

Na konstataciju novinara Novog lista da bi zbog takvih stavova mogao biti isključen iz stranke, Perica je kazao kako bi jedino on mogao izbaciti mnoge iz današnje vlasti, a ne oni njega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara