Sanader na predstavljanju HDZ-a u III.izbornoj jedinici

NA SREDIŠNJEM predizbornom skupu HDZ-a za III. izbornu jedinicu, na varaždinskom Trgu bana Jelačića, predsjednik stranke i nositelj liste Ivo Sanader rekao je da su sve skupine hrvatskog društva prevarene i da nitko nije zadovoljan ovom vladom, "osim Račana i njegovih ministara, koji su sjajno znali podijeliti fotelje i namještati si poslove".

Sanader je ustvrdio da čelnik HNS-a Radimir Čačić ovih dana "kupuje glasove" u toj izbornoj jedinici - Međimurskoj, Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji. "Takvu demokraciju nećemo i pitat ćemo Čačića poslije 23. studenoga čijim je novcem kupovao glasove", rekao je Sanader.

Osvrnuvši se zatim na predizborni slogan SDP-a "Da za Hrvatsku", Sanader je rekao da on dolazi 12 godina prekasno "jer 25. lipnja 1991. godine, kada je u Hrvatskom saboru trebalo dići ruku za ustavnu odluku o samostalnosti Hrvatske, zastupnici SDP-a napustili su sabornicu i nisu rekli Da za Hrvatsku".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, nastavio je Sanader, "Da za Hrvatsku rekla je sjajna generacija Hrvata koji su u trapericama i tenisicama, slabo naoružani, krenuli u obranu Hrvatske te 1991. godine i pitam Račana da njih nije bilo, kojom bi državom on danas upravljao".

Kad HDZ pobijedi na izborima, rekao je Sanader, jedan od prvih poteza novog saziva Hrvatskog sabora bit će donošenje novog zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Obećao je da će HDZ vratiti prijašnje porodiljne naknade. Rekao je da HDZ umirovljenicima neće moći odmah vratiti sav dug, a kao prvu malu mjeru Sanader im je obećao ukidanje TV pretplate.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara