Sanader najavio spomenik Tuđmanu u centru Splita

HRVATSKI premijer Ivo Sanader je na jučerašnjoj svečanoj proslavi 17. obljetnice osnivanja HDZ-a u Splitu najavio kako, "kada Zagreb već ne želi podići spomenik Tuđmanu u svom centru", to treba učiniti upravo Split.

Sanader je svoj prijedlog obrazložio nastojanjem da se prvom hrvatskom predsjedniku iskaže "dužno poštovanje". Prema premijerovom mišljenju, spomenik bi se trebao izgraditi na nekom od središnjih gradskih trgova, ali bi pitanje na kojem "valjalo ostaviti struci".

Hrvatski premijer se u svom govoru održanom pred nekoliko stotina pristaša i članova HDZ-a osvrnuo i na predstojeće izbore te iskazao nadu kako televizije sa skupa neće prenijeti snimke, jer bi se "oporba prepala i odustala od izbora". Također je rekao kako Šeks nije otpisan te kako će s HDZ-om ići u "novu izbornu pobjedu".

"Slobodna Dalmacija" piše kako je glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček okupljenim novinarima zabranio da premijera išta pitaju o aferi "Sunčani Hvar", a na samom skupu je voditelj priredbe Branko Uvodić jednog od bivših stranačkih čelnika dr. Šimu Đodana greškom proglasio pokojnikom.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara