Sanader o privatizaciji "Sunčanog Hvara"

VLADA podupire projekt javnoprivatnog partnerstva u svakom slučaju, pa tako i u slučaju "Sunčanog Hvara", rekao je predsjednik Vlade Ivo Sanader danas u Gračacu nakon svečana otvorenja novog naselja za doseljene bosanskohercegovačke Hrvate.

"Jučer smo raspisali natječaj na koji se mogu javiti svi. Želimo da se javi što više ulagača i za projekt Sunčanog Hvara, ali i za sve slične projekte", rekao je Sanader upitan da prokomentira slučaj "Sunčanog Hvara".

Kazao je da je "javno-privatno partnerstvo poznat način suradnje javnog i privatnog i u vodećim kapitalističkim zemljama pa može i u Hrvatskoj". "No ono ne mijenja privatizaciju, nije zamjena za nju, privatizacija se nastavlja. Vlada je odlučila u sljedećih 15 mjeseci privatizirati sve u čemu je država suvlasnik do 50 posto. Očistit ćemo državni portfelj do 50 posto", najavio je premijer Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetio je na Vladinu odluku od 5. svibnja u kojoj su, kako je rekao, dvije točke: Vlada podupire projekt javno-privatnog partnerstva i obvezuje Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva da izradi dokumentaciju za daljnji postupak. Sve te odluke možete dobiti na uvid, rekao je Sanader i dodao da su "neki komentatori, na žalost, krivo ili zlonamjerno interpretirali te odluke i rekli da je Vlada tobože prodala Sunčani Hvar". A Vladinu odluku možete dobiti na uvid, ponovio je premijer Sanader.

Upitan o intervenciji ministra Andrije Hebranga na HTV zbog objave vijesti o "Sunčanom Hvaru" premijer je rekao da je potpredsjednik Vlade Hebrang "samo želio dopuniti rečenicu". "Pročitano je samo pola tvrdnje da je sud poništio odluku, ali ne i da se slučaj vraća na prvostupanjski sud. Treba inzistirati da svi mi - i političari i novinari - prenosimo informacije onakve kakve jesu", rekao je Sanader.

(Hina) ximar yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara