Sanader pred Saborom o smanjenju stope PDV-a

PREDSJEDNIK Vlade Ivo Sanader izrazio je danas u Hrvatskom saboru uvjerenje da će predloženo smanjenje stope poreza na dodanu vrijednost izravno utjecati na standard hrvatskih građana, te pozvao trgovce da pokažu solidarnost i smanje cijene.

Sanader je, predstavljajući saborskim zastupnicima Vladin prijedlog izmjena Zakona o PDV-u, kojim je predviđeno smanjenje stope tog poreza sa sadašnjih 22 na 20 posto od 1. siječnja 2005., kazao kako je svjestan da se smanjenjem porezne stope ne moraju smanjiti i cijene, no dodao je kako "Vlada ne želi razvijati divlji kapitalizam, nego podizati društvenu svijest o solidarnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Neka ovo bude zajednička akcija, neka i trgovci smanje svoje marže za dva posto, pa neka tih četiri posto pomogne rastu standarda hrvatskih građana", apelirao je Sanader na trgovce. Naglasio je i kako je svjestan rizika za državni proračun, no najavio je da će se manji prihodi nadomjestiti povećanim nadzorom iskorištavanja prirodnih dobara i javnih poduzeća te smanjenjem sive ekonomije u cijelosti.

Najavio je jaču disciplinu u javnim financijama te smanjenje državne uprave od ministarstava do lokalne samouprave.

Sanader je objasnio da se primjena manje stope PDV-a odgađa za početak sljedeće godine zato što na tu mjeru treba pripremiti državnu upravu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara