Sanader sa doputovao u Beč na studijske dane Europske pučke stranke

HRVATSKI premijer i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader doputovao je u utorak predvečer u Beč gdje će sudjelovati na Studijskim danima Europske pučke stranke (EPP).

Taj skup europskih demokršćanskih i konzervativnih stranaka otvoren je poslijepodne u bečkom Hofburgu, a na njemu se raspravlja o izazovima Europske unije do 2010. godine, te o oživljavanju europskog gospodarstva. Tijekom rasprava u utorak na skupu je izražena snažna potpora hrvatskom približavanju Europskoj uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Premijer Sanader počet će boravak u Beču večerom koju priređuje austrijski savezni kancelar Wolfgang Schuessel.

Hrvatski premijer u srijedu će održati govor u sklopu četvrtog panela na temu "Unija i njezini novi susjedi: novi projekt za Europu". Tom prigodom govor će održati i povjerenik Europske komisije za vanjske odnose Chris Patten.

Na Studijskim danima Europske pučke stranke u srijedu će se govoriti o trenutnom stanju u postizanju dogovora oko europskog ustava, zatim o borbi protiv terorizma i ilegalne imigracije s ciljem unaprjeđenja europske unutarnje sigurnosti, a jedna od tema je i "Unija i njezini novi susjedi: novi projekt za Europu".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara