Sanader žrvovao odnose s BiH zbog mosta na čiju je izgradnju zaboravio

GRADILIŠTE mosta Pelješac-kopno zbog kojeg se već mjesecima prepucavaju političari iz Hrvatske i BiH potpuno je napušteno, piše Dnevni avaz.

Novinari Dnevnog avaza jučer su obišli gradilište u mjestu Brijesta na Pelješcu, kao i na drugoj strani, u Komarni koja je kopnom udaljena 57 kilometara i zaključili kako se Hrvatska i BiH spore zbog mosta koji se ne gradi.

24. listopada prošle godine gradilište je uz pompozne najave otvorio Ivo Sanader, ali sada su na gradilištu na Pelješcu ostali tek jedan bager, agregat s reflektorom, kontejner, jedna bačva te natpis - "nezaposlenima prilaz zabranjen". "Kao što se moglo vidjeti na licu mjesta, sve je ostalo isto kao i prilikom svečanosti početka radova. Osim što nema slavljeničkog šatora", piše Dnevni avaz.

Radovi su navodno prestali čim je Sanader završio s javljanjem uživo za HRT i zaprijetio BiH kako nema pravo Hrvatskoj zabrinjavati da poveže svoje teritorije, a dosad je probijen samo put od naseljenog dijela Brijesta do izlaza na more i dijela Pelješca koji gleda prema Neumu i Komarnoj, ali i on je zbog blata teško prohodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na suprotnoj strani, u Komarnij, pripremljen je prostor za izgradnju mosta i dio pristupnog puta, ali sve je to obavljeno davno prije nego su radovi na mostu službeno "počeli". Radovi na pristupnim cestama počeli su još 2005. godine kad je Sanader najavio da će izgradnja početi na proljeće 2006, a most biti gotov 2008. godine.

"Kako sada stvari stoje, izgleda da su točni navodi hrvatske opozicije i dijela tamošnjih medija da je Sanader žrtvovao dobrosusjedske odnose radi političkog marketinga i predizborne utrke", zaključuje Dnevni avaz.

Hrvatske ceste nemaju službenog komentara po pitanju faze izgradnje mosta i radova koji se trenutno odvijaju.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara