Šatoraški pop se ispričao Plenkoviću jer ga je nazvao neprijateljem Hrvatske: "Žao mi je"

Šatoraški pop se ispričao Plenkoviću jer ga je nazvao neprijateljem Hrvatske: "Žao mi je"
Foto: Goran Stanzi/ Pixsell, Screenshot: Facebook

IVAN Ike Mandurić, široj javnosti poznatiji kao šatoraški pop zbog podrške šatorašima tijekom prosvjeda na Markovu trgu 2015. godine, prije nekoliko dana u objavi putem Fejsa napao je premijera Andreja Plenkovića. Među ostalim, nazvao ga je najvećim neprijateljem Hrvatske i naroda. Razlog je bio doček srebrnih nogometaša iz Rusije, odnosno nastup Marka Perkovića Thompsona na istom.

>> Šatoraški pop: Plenković je najveći neprijatelj Hrvatske i naroda

Objavu je naknadno uklonio, a sinoć je stigla i isprika. Mandurić je priznao da je pogriješio i ispričao se Plenkoviću.

"Dragi moj svijete!

Vidjeli ste da sam uklonio status od 17.7. u kojemu sam žestoko opleo po Plenkoviću. Nije to bilo pametno ni dobro, pogriješio sam. Stoga sam ga i povukao.

Moje neslaganje u više stvari s politikom Predsjednika Vlade nije nepoznato, ali moram se sada suočiti s činjenicom da su moje izjave, ponajprije u protivljenju s napucima Zakonika Kanonskoga prava, a to sebi ne smijem i neću dozvoliti, jer ljubim Crkvu; a uz to bile su i uvredljive, pa tako svakako neprikladne za svećenika.

Ispričavam se i njemu osobno, i svima koje su moje riječi uvrijedile i zbunile, a vidio sam da je takvih bilo puno. Žao mi je zbog iznesenih tvrdnji i načina izražavanja u spomenutom tekstu i ovom prilikom ga povlačim.

Kritiziranja postupaka i djela javnih osoba u raspravama je neizbježno i potrebno, ali trebalo bi se odvijati bez osobnih prozivanja. To zapravo nije ono što smatram svojim stilom, i nije kršćanski.

Bog bio s nama", napisao je.

Podsjetimo, Mandurić je prilično žestoko napao Plenkovića, a razlog je bilo, kako smo spomenuli, nastupanje Thompsona za vrijeme dočeka nogometaša.

"Ah, vrijeme je da se i to kaže:

Naš dragi premijer Andrej Plenković je najveći neprijatelj Hrvatske i naroda hrvatskog; njegovog identiteta i suštinskih vrijednosti koje baštini. Narodni neprijatelj No1. Nitko drugi iznutra, nitko drugi izvana. To se sve više i sve jasnije i sve češće, i na svaki način očituje. I to se mora reći, uvidjeti, i pamtiti.

Njegova politika se svodi na gaženje i zatiranje nacionalnog identiteta i kršćanskih vrijednosti, i svega onoga što je Hrvat teškom mukom pod svakakvim terorima čuvao i gradio, i za što su i naši branitelji ginuli.

To je neprijateljstvo prema narodu koje se ispoljava kroz izdajnički - neprijateljski način obnašanja vlasti. Da, ova vlast je neprijatelj naroda. A da je premijer Plenković kao takav i najveći neprijatelj Hrvatske, proizlazi iz činjenice da Hrvatskoj nitko u rukama nema moć i mehanizme preko koje može činiti - i čini takvu, neviđenu štetu. Nitko drugi ne može ni približno toliko zla nanijeti jer nema čime. Stoga je on, bez premca, najveći i najopasniji neprijatelj naroda. Pravi pravcati nacionalni izdajnik prvog reda. On beskompromisno i krajnje bezosjećajno i bez ikakvog respekta sve tako brzo ruši da me strah obuzima. Mi ovoga časa nemamo nikakvih mehanizama da se obranimo, jer predali smo mu sve što smo mogli: vlast samu.

Njegovo neprijateljsko djelovanje očitovalo se, kako u izdajničkom donošenju protunarodnih i protukršćanskih zakona tako evo i u spontanoj i naizgled maloj stvari, a tako velikoj - dočeku naših heroja koji proniješe neviđenu slavu svog naroda, kao što nikad nitko to ne učini. Ona je trebala bit još jedan trijumf sloge naroda, medija i reprezentacije. Ali, ukradoše i to.

"Sve će biti isto dok se ne onesposobi najvećeg neprijatelja Hrvatske"

Da, ova naša krasna reprezentacija mogla je žariti i paliti i podizati nacionalni naboj sve dok nisu došli u Domovinu. No, uskoro je krenulo po starom. Thompson sabotiran, doček traljavo organiziran, odabrani režiser i voditelj koji nemaju veze s ovom pričom. Zapravo, dobro su odabrani da ugase i spriječe slavlje.

Naravno da je Plenković mogao - kad bi bio ono što nije; kako se ne bi dogodilo što se dogodilo, uzeti stvar u svoje ruke, i pobrinuti se da stvar bude savršena onoliko koliko je i važna.

Mogu misliti kako bi to neki Vučić u Srbiji napravio, Orban u Mađarskoj, pa i Bakir u Sarajevu... No, kod nas sve što ima veze s vlašću mora biti anemično. Sve, osim naroda.

Posve je jasno kako se Plenkovićeva anemičnost ne odnosi samo na sposobnost služenja vojske, nego, čini se da se ona, i to možda još više, odnos i na svako nesposobnost služenja Domovini. Šteta što onda nije izrijekom i zakonski posve lišen te mogućnosti.

Da, on će, i njegova vlada - i sve ono što ima moć, uz blagoslov u suradnju s vladom, idućih dana žestoko gasiti i sabotirati buđenje Hrvatske.

Ovaj zanos, sam po sebi, silno puno znači i ništa više neće biti isto, no, istovremeno, dok sve ostaje na samom zanosu, sve će ostati isto. Sve dok se ne anulira i onesposobi najvećeg neprijatelja Hrvatske - premijera Plenkovića; sve dok izdajnik naroda - njegovoga duha identiteta i vjere - ima vlast", napisao je Mandurić na svom Facebooku. Zbog te objave sinoć se ispričao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara