Šef HDZ-ove mladeži u Požegi uhvaćen pripit u autu. Kaže da nije vrijeđao policiju

Šef HDZ-ove mladeži u Požegi uhvaćen pripit u autu. Kaže da nije vrijeđao policiju
Foto: Facebook

IVAN SVJETLIČIĆ, predsjednik Županijskog odbora mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije, uhvaćen je proteklog vikenda u vožnji pod utjecajem alkohola.

>> Reakcija na članak o šefu HDZ-ove mladeži u Požegi koji je uhvaćen pripit u autu

Kako doznaje Telegram, 25-godišnji Svjetličić je uhvaćen s 0,89 promila alkohola u krvi. Policija ga je zaustavila na Trgu Svetog trojstva u Požegi, a tijekom alkotesta, kako piše Telegram, navodno je vrijeđao policajce. Za razliku od petero drugih vozača koji su tijekom vikenda uhvaćeni u vožnji pod utjecajem alkohola, Svjetličić nije zadržan u policijskoj postaji.

Svjetličić sve negira, kaže da je sjeo u auto i zvao oca

Šef HDZ-ove mladeži sve negira.

"Ne, to nije istina. Točno je da su me policajci zaustavili na centralnom parkingu i da sam napuhao 0,89 za počinjeni prekršaj. Kaznu ću platiti, ali vrijeđao ih nisam. Pristao sam na alkotest, tu je i moj potpis. A sa mnom je bio i kolega koji može posvjedočiti o svemu", rekao je Svjetličić za 24sata.

Pitali su ga zašto je uopće vozio pod utjecajem alkohola.

"Nisam vozio. Ja sam ušao u svoj auto i zvao sam oca da dođe po mene. Čim su vidjeli da sam upalio auto, došli su i testirali me", dodaje Svjetličić.

Objasnio je i zašto nije ostao u policijskoj postaji preko noći.

"Rekli su mi da dođem po vozačku nakon 12 sati jer je privremeno oduzeta. Taksi me odvezao doma", podvukao je.

Obnaša više funkcija, uhljebljen u Gradu, često viđen u društvu gradonačelnika

Svjetličić je, osim šefa HDZ-ove mladeži u Požeško-slavonskoj županiji, i predsjednik Savjeta mladih Grada Požege gdje "vrlo aktivno provodi mjere i politike za mlade", prenosi lokalni požeški portal 034. 

Uz to, Svjetličić je i student na požeškom Veleučilištu, a ima i političku funkciju na državnoj razini - glavni je tajnik Koordinacije savjeta mladih Republike Hrvatske koja okuplja pedesetak gradova i općina. Član je i Savjeta mladih Požeško-slavonske županije. 

Svjetličić je zaposlen u gradskoj upravi Grada Požege gdje radi kao dostavljač. Telegram piše da je riječ o klasičnom stranačkom uhljebljivanju. Iako na papiru ima gotovo nebitnu ulogu, često je viđen u društvu požeškog gradonačelnika i nedavno novoizabranog saborskog zastupnika Darka Puljašića, predsjednika požeškog HDZ-a. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara