Sezona požara u punom jeku: Ispod kninske tvrđave gori minirani teren

Sezona požara u punom jeku: Ispod kninske tvrđave gori minirani teren

Foto: Arhiva

POŽAR u uvali Basina, na Hvaru kod Vrbovske, koji je buknuo jutros, oko 8.30 sati lokaliziran je u 10.30 sati, izvijestio je DUZS. Požar koji je zahvatio borovu šumu na nepristupačnom terenu gasilo je 35 vatrogasaca s 11 vozila iz DVD-a Jelsa, Stari Grad, Vrbovska.

Iz zraka su im pomoć pružali kanader, AirTractor i helikopter s uređajem za gašenje. Kako izvještava DUZS, organizirano je dežurstvo koje će biti na požarištu tijekom noći.

Požar kod Vrlike, na predjelu Podosoje, ugašen je u 14 sati. Izgorjelo je oko pet hektara hrastove šume, a u gašenju je sudjelovalo deset vatrogasaca s dva vozila iz DVD-a Vrlika te kanader i AirTractor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar na Braču kod Selca ugašen je u 13.30 sati. Izgorjelo je oko 0.5 hektara makije, a u gašenju je sudjelovalo 28 vatrogasaca sa sedam vozila iz DVD-a Bol, Pučišća, Selca i Supetar.

JVP Knin danas je u 11.25 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora ispod kninske tvrđave u Kninu. Na teško pristupačnom i miniranom terenu gori oko četiri hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju sudjeluje 14 vatrogasaca sa šest vozila iz JVP Knin, a pomoć iz zraka pružaju im dva kanadera.

Požar na brdu od Svilaje prema Kninu, na predjelu Kozjak, koji je izbio danas, gase zemaljske snage i dva kanadera i AirTractor. U tijeku je gašenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara