SiCG: Nema rasprave o zahtjevu SAD-a o neizručivanju ICC-u

VLADA državne zajednice Srbije i Crne Gore neće na svojoj večerašnjoj sjednici zauzeti stajalište o zahtjevu SADa da Srbija i Crna Gora potpišu bilateralni sporazum o neizručivanju američkih državljana stalnom Međunarodnom kaznenom sudu (ICC) u Den Haagu, izjavio je danas novinarima ministar obrane Boris Tadić.

Stajalište o tom američkom zahtjevu, rekao je ministar Tadić, jedno je od najtežih pitanja ne samo za zemlje jugoistočne Europe, već i cijelog europskog kontinenta, te će vlada državne zajednice, kad o tome bude odlučivala, uzeti u obzir "sve racionalne elemente" i taj zahtjev "analizirati iz svih kutova".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović kazao je novinarima da odluka o američkom zahtjevu neće utjecati samo na vojnu suradnju Srbije i Crne Gore i SAD-a, koja je tek odnedavno počela, već i na ukupne odnose dviju zemalja.

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije i Crne Gore potvrdilo je da je i u Beograd stiglo pismo Europske unije dostavljeno zemljama jugoistočne Europe, kojim se od tih zemalja traži da one poštuju "vrijednosti i stavove" EU ako teže ulasku u tu asocijaciju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara