Sindikat: 68 posto radnika HT-a izjasnilo se za štrajk

NA REFERENDUMU koji su prošloga tjedna provela tri sindikata Hrvatskih telekomunikacija (HT) 68 posto radnika HT-a (5.059 od ukupno 7.914 zaposlenih) izjasnilo se za organiziranje štrajka upozorenja i općeg štrajka, priopćeno je danas iz sindikata.

Republički sindikat radnika hrvatske pošte i telekomunikacija, Sindikat Telekoma Osijek i Sindikat HT TKC-a Vukovar organizirali su referendum na kojem su se radnici izjašnjavali jesu li za štrajk upozorenja i opći štrajk ako Uprava HT-a nastavi s procesom smanjivanja broja zaposlenih.

HT planira tijekom ove godine smanjiti broj zaposlenih za 1.064 radnika, a kako ih je dosad smanjio za oko 300, do kraja godine tvrtku bi trebalo napustiti još više od 700 radnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrajk upozorenja bi se održao kada i najavljeni štrajk u prosvjeti, 22. studenoga, a ako ne dođe do pomaka u pregovorima s Upravom, opći štrajk bi počeo pred Božićne blagdane, najavljuje Republički sindikat radnika HPT-a.

Sindikat ističe da je prosvjedima održanima tijekom proteklog mjeseca uspio prisiliti Upravu da zaustavi proces proglašenja "viška radnika" i sjedne sa sindikatima kako bi se dogovorili drugi oblici zbrinjavanja radnika, po principu zbrinjavanja unutar Deutsche telekoma.

Sindikalci traže skraćenje tjednog radnog vremena na 36 sati i organiziranje interne agencije za zapošljavanje putem koje bi se HT-ovi radnici prekvalificirali, doškolovali i zapošljavali u iduće tri godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara