Sindikat "Slobodne Dalmacije" traži hitnu privatizaciju te tvrtke

SINDIKAT novinara Slobodne Dalmacije u današnjem priopćenju navodi kako je ´sasvim izvjesno da ta novinska kuća u skoroj budućnosti neće biti privatizirana, te da će zbog toga izgubiti korak u utrci s konkurencijom´.

´Bez vlasnika koji će investirati u novu rotaciju ugrožena su radna mjesta 689 ljudi, koliko ih je na platnom spisku Slobodne Dalmacije bilo krajem siječnja´, smatra Sindikat, koji okuplja većinu novinara i drugih članova redakcije tog dnevnika.

Podsjećaju da je prema najavama Hrvatskog fonda za privatizaciju početkom veljače trebao biti raspisan natječaj za prodaju 52,09 posto dionica te tvrtke u većinskom državnom vlasništvu.

Aktualna hrvatska Vlada pomogla je sanirati Slobodnu Dalmaciju, ali zastarjela tehnologija koči dalji razvoj kuće te je krajnje vrijeme da tu tvrtku dokapitalizira financijski jak vlasnik koji će se prema njoj odnositi pošteno i profesionalno, navodi se u priopćenju, koje je potpisala glavna povjerenica Sindikata novinara Slobodne Dalmacije Ljubica Vuko.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskom fondu za privatizaciju pojasnili su da su raspisali poziv za iskazivanje interesa za kupnju 52,09 posto dionica Slobodne Dalmacije, no da se natječaj za prodaju ne može raspisati jer njegove uvjete definira Upravni odbor Fonda čiji su članovi razriješeni nedavnom vladinom odlukom.

U Upravnom odboru Fonda bili su potpredsjednik Vlade Slavko Linić, te ministri Mato Crkvenac, Ljubo Jurčić, Božidar Pankretić i Pave Župan Rusković, a Vlada ih je razriješila 6. veljače, zbog propusta u procesu odlučivanja i natječaju za prodaju ´Sunčanog Hvara´.

Na prednatječaj za iskazivanje interesa za privatizaciju Slobodne Dalmacije stiglo je šest pisama interesa - slovenskog Dela, austrijske Styrie, zagrebačke tvrtke Slobodni mediji, grupe poslovnih ljudi hrvatskog podrijetla iz New Yorka, švicarske kompanije DC PMM AG te londonske tvrtke Watermark Media Group.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara