Sindikat Tehnos odustao od štrajka u HEP-u

MANJINSKI sindikat u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) Tehnos odustao je od štrajka najavljenog za utorak, 4. ožujka, nakon što je danas potpisao sporazum s Upravom HEP-a.

Nezavisni strukovni sindikat operativnih radnika HEP-a Tehnos odustao je od štrajka nakon potpisivanja sporazuma o tipizaciji i vrednovanju radnih mjesta, rekao je Hini predsjednik sindikata Miljenko Prugovečki.

Tehnos je prihvatio ponudu Uprave HEP-a da se cijena rada uvrsti u Kolektivni ugovor, što je bi glavni sindikalni zahtjev, dodao je Prugovečki.

Sindikat je tražio da se umjesto pravilnicima cijena rada određuje Kolektivnim ugovorim kako bi se izbjegla mogućnost da poslodavac jednostrano mijenja cijenu rada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazumom sa sindikatom Uprava se obvezala da neće do 30. lipnja mijenjati važeći pravilnik za HEP koji se odnosi na tipizaciju i vrednovanje radnih mjesta te da će nakon toga donijeti novi pravilnik koji bi regulirao ta pitanja.

Uprava je suglasna da nakon donošenja novog pravilnika tipizacija i vrednovanje radnih mjesta budu sastavni dio Kolektivnog ugovora, kazao je Prugovečki.

Vodstvo sindikata odlučilo je stoga potpisati sporazum i odustati od štrajka najavljenog za 4. ožujka, koji je mogao dovesti i do redukcije struje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara