Slavko Linić u Imotskom pogođen jajem u glavu

JUTROS oko 10:30 na Glavnom trgu u Imotskom došlo je do incidenta, naime prije početka predizborne tribine SDP-a jajima su pogođeni potpredsjednik Vlade Slavko Linić i SDP-ov saborski zastupnik Marin Jurjević, javlja Radio Imotski.

Neposredno prije početka predizborne tribine jedan je dragovoljac Domovinskog rata jajima gađao izaslanstvo SDP-a, koje je ispijalo kavu na glavnom trgu u Imotskom, pri čemu su u glavu pogođeni Slavko Linić i Marin Jurjević.

Predizborna tribina SDP-a ipak je održana u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, ali uz snažno osiguranje MUP-a.

Linić je odmah dao izjavu za Radio Imotski, te izjavio kako razumije branitelja koji ga je napao, te ustvrdio da je on pao pod huškački utjecaj HDZ-a i njegovog predsjednika Ive Sanadera. Potpredsjednik Vlade dodao je kako je Sanader na jučer održanom skupu na istom trgu gdje je napadnut, posvetio cijelu tribinu napadu na SDP i njega osobno.

Za Radio Imotski progovorio je i bacač jaja Dubravko Šumanović, dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik "Treće Imotske bojne", koji je svoje ponašanje pojasnio riječima: "Ne slažem se s politikom i radom ove Vlade na čelu s SDP–om i Slavkom Linićem i na ovaj način sam htio  izraziti svoje neslaganje."

Policijska obrada u tijeku, slijedi prijava

Glasnogovornica splitske policije Tina Disopra potvrdila je da se prije početka predizbornog skupa na Trgu Tina Ujevića u Imotskom "dogodila neugodnost jer je jedan muškarac jajima gađao SDP-ove kandidate u 10. izbornoj jedinici".

Riječ je o D.Š. (1971.) iz Imotskog, nad kojim je u tijeku obrada, nakon čega će biti podnesena odgovarajuća prijava, rekla je.

Splitski SDP tvrdi kako su osobito prva dvojica kandidata na listi - Slavko Linić i Marin Jurjević "gađani mnoštvom jaja, ali i drugim predmetima, i da su bili prljavi od glave do pete".

"Bilo je ružnih povika, a kad je jedna kandidatkinja - koja je brisala Linića i vidjela ogrebotine - zatražila iz obližnjeg kafića malo vode, dobila je odgovor: Za komunjare vode nema", ustvrdili su u tajništvu gradskoga SDP-a.

Zbog tog izgreda, SDP je za sutra najavio konferenciju za novinare u Splitu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara