Slovenski premijer o ubojstvu Đinđića

SLOVENSKI premijer Anton Rop izrazio je u srijedu potresenost vijestima o atentatu na predsjednika srbijanske vlade Đinđića i osudio zločinački čin koji bi mogao izazvati nestabilnost u Srbiji i cijeloj regiji.

Kako je priopćeno iz kabineta slovenskog premijera, zločinački čin uzeo je Srbiji velikog demokrata i državnika. Rop je brzojav sućuti povodom ubojstva Zoprana Đinđića poslao vršiteljici dužnosti premijera Nataši Mičić, priopćila je slovenska vlada.

Slovenski mediji atentatu na Đinđića posvetili su veliku pozornost, a uz vijesti iz Beograda, objavljuju analize po kojima bi zločin mogao biti u vezi s kriminalnim miljeom, ali i privrženicima bivšeg predsjednika Miloševića ili onima koji štite optuženike za ratne zločine koje traži Haški sud.

Ocjena slovenskog radija navodi da je Đinđić nakon preuzimanja vlasti bio razapet između "europske" i "tradicionalne" Srbije naklonjene nacionalizmu, ali da je zadnjim potezima najavljivao odlučnost da nastavi s reformama i približavanjem Europi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara