Slovenski premijer o ubojstvu Đinđića

SLOVENSKI premijer Anton Rop izrazio je u srijedu potresenost vijestima o atentatu na predsjednika srbijanske vlade Đinđića i osudio zločinački čin koji bi mogao izazvati nestabilnost u Srbiji i cijeloj regiji.

Kako je priopćeno iz kabineta slovenskog premijera, zločinački čin uzeo je Srbiji velikog demokrata i državnika. Rop je brzojav sućuti povodom ubojstva Zoprana Đinđića poslao vršiteljici dužnosti premijera Nataši Mičić, priopćila je slovenska vlada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski mediji atentatu na Đinđića posvetili su veliku pozornost, a uz vijesti iz Beograda, objavljuju analize po kojima bi zločin mogao biti u vezi s kriminalnim miljeom, ali i privrženicima bivšeg predsjednika Miloševića ili onima koji štite optuženike za ratne zločine koje traži Haški sud.

Ocjena slovenskog radija navodi da je Đinđić nakon preuzimanja vlasti bio razapet između "europske" i "tradicionalne" Srbije naklonjene nacionalizmu, ali da je zadnjim potezima najavljivao odlučnost da nastavi s reformama i približavanjem Europi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara