Smeće izlazi na slobodu, majka vrisnula, pretučena djevojka upala u sudnicu

Smeće izlazi na slobodu, majka vrisnula, pretučena djevojka upala u sudnicu
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

DANAS istječe maksimalni rok za zadržavanje Darka Kovačevića Daruvarca u pritvoru pod optužbom da je u jednom zadarskom kafiću brutalno pretukao djevojku. Pošto danas nije održano ročište, on bi već jutros trebao biti pušten na slobodu.

>> Vlasnica zadarskog kafića na sudu pokušala ocrniti brutalno pretučenu djevojku

>> Brutalno prebio curu u Zadru, ovako se opravdava: "Popio sam 10 viski-cola..."

Odmah nakon što je jutros sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović još jednom odgodila suđenje 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu zbog izostanka Daruvarčevog odvjetnika, te roka u kojem se novi odvjetnik mora pripremiti slučaj, u sudnici je izbio incident, piše Zadarski.

Majka 18-godišnjakinje za čije je krvničko premlaćivanje optužen 31-godišnjak, a koja je danas trebala svjedočiti vrisnula je kad je shvatila da to znači da će Daruvarac od danas biti na slobodi. "Ne mogu ja ovo više. Ne mogu ovo izdržati", zajecala je.

U tom je trenutku vrata sobe za zaštićene svjedoke u sklopu sudnice probila 18-godišnja Zadranka. Pokušala je doći do majke mašući rukama i nogama.

Cijelu su situaciju odmah smirili pravosudni policajci, koji su obje Zadranke uveli u zaštićenu prostoriju.

"Dajte mi torbu da odvedem dicu iz ove države. Ne mogu više, ne mogu više..Ubit će mi dicu. Ne mogu više. Radi koga ja moram bižati iz Hrvatske, radi koga", jecala je majka iz sobe za svjedoke, a potom i u hodniku Općinskog suda u Zadru kojim su nakon njihovog odlaska policajci proveli Daruvarca prema policijskom automobilu, a potom i prema istražnom zatvoru u zgradi na Poluootoku.

Njemu danas istječe maksimalni rok za zadržavanje u pritvoru za ova kaznena djela, pa se tijekom jutra očekuje njegovo puštanje na slobodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara