Snijeg i dalje stvara probleme: Vlakovi kasne ili su otkazani, u Zagrebu jutros više desetaka polomljenih

Foto: Boris Kovačev/Cropix

NI DVA dana nakon obilnih padalina, u Zagrebu, ali ni diljem zemlje, stanje se nije normaliziralo. Od jutra problema ima u tramvajskom prometu, a neočišćene prometnice u nekim dijelovima grada stvaraju dodatne gužve. Zbog neočišćenih nogostupa mnogi su završili i na Traumi.

Snijeg je, osim prometnog kolapsa, uzrokovao i gužve u Klinici za Traumatologiju u Draškovićevoj. Samo jutros zbog lomova je primljeno između 20 i 30 pacijenata, kaže dr. Ana Čizmić. 'Kod većine se radi o teškim tjelesnim ozljedama zbog prijeloma ručnog zgloba, gležnja ili patele', kaže dr. Čizmić.

Doktorica upozorava kako svi moraju dodatno paziti - i stari i mladi jer poledica 'ne gleda na godine'.

Proteklih je dana od hladnoće u Hrvatskoj preminulo pet osoba. Liječnici stoga pozivaju na oprez sve, pogotovo kronične bolesnike i srčane bolesnike.

ZET u problemima zbog snijega

Zbog snježnih uvijeta na prometnicama autobusna linija 150 Garaža Tuškanac – Markov trg ne prometuje. Tramvajske linije  4 i 11 prometuju redovito, dok tramvaji linja 7 i 12 umjesto do Dubrave voze do Dupca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasne i vlakovi

'Brzi vlakovi staju na svim stajalištima i kolodvorima kako bi se svi putnici prevezli do svojih odredišta. Ti vlakovi kasne do 60 minuta. Na području Karlovca, Novske, Vinkovaca, Moravice i Rijeke dio putničkih regionalnih vlakova je otkazan. U gradsko prigradskom prijevozu Grada Zagreba vozi pet garnitura, na stajalištima stoga staju i brzi vlakovi kako bi se svi putnici prevezli. Kašnjenja su na tim linijama od 15 do 30 minuta', rekla je Lovrić.

Iako je u Zračnoj luci Zagreb noćas izmjereno čak minus 18 stupnjeva, doznajemo da promet teče prema redovitom redu letenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara