Split: Svečana sjednica Gradskog vijeća u čast sv. Dujma

U POVODU sutrašnjeg blagdana sv. Dujma, zaštitnika grada Splita, danas je u Muzeju grada održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Predsjednik Gradskog vijeća Petar Krolo istaknuo je da se Split mora dobro pripremiti za cestovno povezivanje sjevera i juga države. "Za nas koji se bavimo javnim poslovima blagdan sv. Dujma je prigoda da se upitamo koliko smo na tragu služenja općem dobru, a koliko osobnu probitku. Trenutak je da se zapitamo jesmo li dostojni baštinici žrtve sv. Dujma, je li nam i danas, kao nekoć Marulu, potreban moćan zaštitnik kako bi odagnao oblake što se nadvijaju nad Splitom", naveo je Krolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Danas kad naš grad u slobodnoj Hrvatskoj počinje disati punim plućima, a spajamo se modernom prometnicom sa sjeverom domovine, pred nama je velika odgovornost za budućnost grada. Dužnost nam je prepoznati sve njegove mogućnosti", kazao je, istaknuvši kako su postupno uvođenje humanističkih predmeta u sustav Sveučilišta, gradnja sveučilišnih kapitalnih objekata, nastavak gradnje objekata u sustavu Eko-Kaštelanski zaljev i drugo preduvjeti za dostojan život građana.

Upozorivši na velik broj sugrađana bez posla, ocijenio je da se socijalna nebriga za bližnjega ne smije događati, a zbog sve veće imovinske i druge podijeljenosti sugrađana pojačava se odgovornost onih u koje su uprte oči javnosti za pošten ili, kako danas volimo reći, "transparentan" odnos prema gradskom proračunu.

Slaveći sv. Dujma, obnavljamo izjednačenje s kršćanskom Europom i čuvamo svoj identitet, poručio je Krolo, ustvrdivši da bi današnje zakonodavstvo kojim je uređen život u Splitu više moralo poštivati stoljetna iskustva mediteranskog života - od grčkoga polisa do Europske povelje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara