Split: Županijski vijećnik HDZ-a Plazibat prešao u HB

VJEĆNIK Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, Miljenko Plazibat, koji je na sjednici, u četvrtak, glasovao protiv smjene župana Branimira Lukšića, od danas je član Hrvatskog bloka (HB).

Razloge za prijelaz u tu stranku Plazibat je objasnio danas na konferenciji za novinare HB-a, na kojoj se govorilo i o izlasku županijskog vijećnika Ante Zoričića iz HB-a, te o okolnostima koje su Hrvatski blok navele da prihvati smjenjivanje Branimira Lukšića s mjesta splitsko-dalmatinskog župana.

"Sebe jednostavno ne nalazim u podaničkoj politici koja se danas vodi u HDZ-u", kazao je Plazibat.

Ocijenio je da se "od nekadašnje Tuđmanove stranke stvara socijalna ustanova, koja raznoraznim križaljkama traži mjesta nesposobnim i potrošenim ljudima, istodobno se rješavajući ljudi koji joj osiguravaju vodeće mjesto", kazao je Plazibat, misleći na Lukšićevo smjenjivanje.

Potpredsjednica HB-a i predsjednica splitskog odbora stranke Ljubica Vrdoljak, rekla je da "nakon izlaska Lukšića iz HDZ-a nije postojala ni teoretska mogućnost da netko stane u njegovu obranu".

Dodala je da je odluka stranaka državotvorne koalicije u Županijskoj skupštini o smjenjivanju župana Lukšića nakon toga donesena konsenzusom, i svi vijećnici Hrvatskog bloka bili su jedinstveni, osim Ante Zoričića, koji je glasovao protiv.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubica Vrdoljak smatra da je Zoričić tako glasovao "samo zbog svojih privatnih interesa", te da je iz "HB-a izišao jer nije više mogao imati koristi od stranke".

Predsjednik Kluba vijećnika HB-a u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije Dalibor Ninčević rekao je da je HB glasovao za Lukšićevo smjenjivanje zato da bi zadržao jedinstvo državotvorne koalicije u Županiji.

"Da nismo smijenili Lukšića i izabrali Kruna Peronju za župana, Županijska skupština bi bila raspuštena i bio bi postavljen Vladin povjerenik", naglasio je v.d. predsjednika Županijskog odbora HB-a.

Dodao je da mu je žao što se dogodilo Lukšićevo smjenjivanje, jer je "ta opcija imala budućnost", no da su od dva zla vijećnici izabrali manje. Vučemilović je naglasio da su "vrata HB-a Branimiru Lukšiću širom otvorena".

(Hina) dstr sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara