TROSTRUKO UBOJSTVO U SPLITU

Splitski prosvjed podrške trostrukom ubojici je misterij. Evo što smo doznali

Splitski prosvjed podrške trostrukom ubojici je misterij. Evo što smo doznali
Foto: Čitatelj Indexa/Facebook

ZASAD nije poznato kada će biti održan prosvjed podrške Filipu Zavadlavu, 25-godišnjem Splićaninu koji je u subotu popodne kalašnjikovom u Splitu ubio tri osobe. Premda se nagađalo da bi mogao biti sutra u Splitu, negdje u centru, iz Facebook grupe Filip, heroj to demantiraju. Obavijest ćemo, kako kažu, dobiti dan prije, a ovoga tjedna, prema njihovoj tvrdnji, "neće biti ničega". Na naše pokušaje dobivanja informacije kad će biti ičega, stigao je odgovor.

"Glavna svrha prosvjeda je pokazati svima u kakvoj državi živimo"

"To vam točno ne možemo reći, javit ćemo se ovih dana. Znate i sami da je to veliki projekt oko organizacije, a i zbog toga što su nastradali sahranjeni i imamo razumijevanja za to. Nama je glavna svrha prosvjeda pokazati svima u kakvoj državi živimo i da napravimo korak naprijed da do ovoga više ne dođe. I da se pokrenu institucije", poručili su nam iz Facebook grupe Filip, heroj.

Dakako, riječ je o neformalnoj inicijativi pa ni ovu informaciju ne treba uzimati kao nešto nepodložno promjenama. Jučer je, pak, Mirela Znaor, članica jedne od grupa za podršku Filipu, izjavila kako očekuju oko 15 tisuća ljudi. 

"Prosvjed će biti u Splitu. Mi smo se okupili radi naše djece, da naša djeca danas-sutra ne dožive ovu situaciju u koju je ušao Filip", izjavila je Znaor.

Osobe okupljene u ovakvim inicijativama vjeruju da je Zavadlav, premda ubojica, zapravo žrtva sustava jer je ubio dilere koji su maltretirali njega i brata ovisnika.

Opara: Ako stigne zahtjev, odobrit ćemo prostor za skup potpore

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara novinarima je izjavio da će biti odobrena javna površina u gradu za skup potpore Zavadlavu bude li stigao zahtjev za to.

"Svatko od građana je slobodan izraziti svoje prosvjede i svoje mišljenje, nema nijednog razloga da mi ne odobrimo javnu površinu," rekao je Opara odgovarajući na novinarski upit o najavama putem Facebooka da će se u Splitu organizirati prosvjed potpore Zavadlavu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara