Šprajcov "pritisak na pravosuđe" završio na YouTubeu

Šprajcov "pritisak na pravosuđe" završio na YouTubeu

KOMENTAR HRT-ovog novinara Zorana Šprajca u Dnevniku na skandaloznu odluku suca Branka Milanovića da iz zatvora pusti ubojicu Vinka Budišu, završio je na You Tubeu, a njegov "da - vršimo pritisak na pravosuđe",  internet zajednica je ocijenila hrabrim istupom.

"Sa nestrpljenjem očekujemo kakvo sudačko priopćenje kojim će se pozivati na neovisnost pravosuđa i prozvati nas zbog pritiska na pravosuđe. Pa im odmah priznajemo, da - vršimo pritisak na pravosuđe, ali neka ne brinu, jer je očito pritisak podzemlja i osuđenih ubojica - veći", Šprajcove su riječi kojima je zaključio prilog o Budišinoj "laganoj šetnji po splitskim ulicama".

Budiša, PTSP-ovac i bivši specijalac, ubio je hicem u potiljak 19-godišnjaka Milenka Đekića, prije jedanaest godina. Budući da mu se zbog zdravlja odgađalo izvršenje kazne, prema mišljenju javnosti preblage od četiri godine i 11 mjeseci zatvora koju mu je dodijelio mu je sudac Slavko Lozina,  Budiša je pritvoren, no tek od kraja prošle godine.

Ali umjesto u zatvor, Budiša je otišao u zagrebačku psihijatrijsku bolnicu Sveti Ivan, odakle je nestao. Nešto kasnije uhvaćen je na slovenskoj strani graničnog prijelaza s Hrvatskom u Bregani i prepraćen u zagrebački Okružni zatvor u Remetincu. Unatoč bijegu i bijesu javnosti, sudac Milanović poslao ga je na jednomjesečni dopust zbog obiteljskih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka suca proslijeđena Ministarstvu pravosuđa

Podsjetimo, predsjednica Županijskog suda u Gospiću Dubravka Rudelić potvrdila je danas da je ministrici pravosuđa Ani Lovrin i predsjedniku Vrhovnog suda Branku Hrvatinu proslijeđeno izvješće o prekidu izdržavanja kazne zatvora Vinka Budiše Mrkog.

Sudac Milanović, koji se "proslavio" oslobađajućom presudom u slučaju tužbe za silovanje 28-godišnje američke košarkašice Ilishe Jarett pri čemu je gospićkog tajkuna Josu Mraovića proglasio nevinim izjednačivši guranje prsta u anus s rukovanjem, šokirao je puštanjem Budiše iz zatvora.

Foto: YouTube

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara