Srpski kriminalac planirao likvidaciju visokih dužnosnika MUP-a Srbije

Tekst: B.R.
Foto: MUP

SRPSKI kriminalac Luka Bojović planirao je likvidaciju dvojice visokih dužnosnika MUP-a Srbije kao osvetu za akcije protiv narkoklana crnogorskog kriminalca Darka Šarića, za kojega je radio, piše danas beogradski Blic.

Na meti Bojovićeva klana navodno su jedan visoki dužnosnik kriminalističke policije i jedan iz Specijalne jedinice MUP-a Srbije. Prvi je na meti zbog uhićenja pripadnika narkoklana Darka Šarića, za koga Bojović radi posljednjih nekoliko godina, a drugi zbog akcije u kojoj su ubijeni tadašnji Bojovićevi šefovi, vođe zemunskog klana, tvrdi Blic i dodaje da su nalozi za jedno od tih ubojstava stigli od samog narkobossa Darka Šarića, a za drugo od poznatog kriminalca Milorada Lukovića Legije, koji sjedi u zatvoru zbog sudjelovanja u ubojstvu bivšeg srpskog premijera Zorana Đinđića.

Neslužbeni izvor je listu potvrdio da je Bojović ranije ubijao kao bi se osvetio za likvidaciju zločinca Željka Ražnatovića Arkana, a sada po Legijinom nalogu osvećuje ubojstva nekoliko drugih kriminalaca i po Šarićevom naređenju pokušava planiranim atentatima spriječiti policiju da nastavi razotkrivati sve njegove ilegalne poslove i suradnike.

Narkoboss Darko Šarić je od Simovića naručio ubojstvo Sretka Kalinića

Vezu između ovih ubojstava i nedavnih događaja u Zagrebu lako je naći, jer je sva ova naručena ubojstva trebao obaviti Miloš Simović, čovjek koji je prije nekoliko dana pokraj Zagreba, u kojem se godinama skrivao, pokušao ubiti drugog člana zloglasnog "zemunskog klana", Sretka Kalinića. Ovaj je, naime, kako tvrdi Blic, svojim autoritetom u klanu ugrožavao Bojovićevu lidersku poziciju na terenu. Želeći zasjesti na mjesto apsolutnog bosa narkoklana "zemunaca", Bojović je od Simića zatražio da likvidira njegovog konkurenta Kalinića. Simić je potom trebao odraditi i dvije spomenute likvidacije visokih srpskih dužnosnika MUP-a, no pao je u ruke policije i plan se izjalovio.

Kalinić je pak hrvatskoj policiji navodno priznao okrutno ubojstvo još dvojice srpskih kriminalaca Milana Jurišića i Ninoslava Konstatinovića. Prvoga je navodno likvidirao u Španjolskoj, tijelo mu je samljeo u mašini za meso i ostatke bacio u rijeku, a drugoga je ubio u Srbiji i tijelo mu zakopao na njivi uz autocestu Zagreb-Beograd.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić listu Press je izjavio da će srpska policija i tužiteljstvo temeljito provjeriti Kalinićeve navode o tim ubojstvima, te da će pokušati doći do ostataka tijela Ninoslava Konstantinovića kako bi dokazala Kalinićeve riječi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara