Stanković tuži Ivana Pernara: "Sustavno me vrijeđa i huška ljude, dobivam prijetnje"

Stanković tuži Ivana Pernara: "Sustavno me vrijeđa i huška ljude, dobivam prijetnje"

Foto: HRT

"REKAO sam da je 'odvratan voditelj' pa me Aleksandar Stanković tužio", rekao je Ivan Pernar u razgovoru za Index.

S obzirom da je Pernar saborski zastupnik i da ima zastupnički imunitet koji ga štiti od progona, o njegovom imunitetu će se raspravljati sutra na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Izjavu Ivana Pernara prenosimo u cijelosti.

"Njegov čin je kukavički jer nije u stanju dokazati putem medija, iako on ima medijski prostor, da je nepristran voditelj. Umjesto takvog načina, on me tuži. I to kazneno.

Sud javnosti je izgubio nakon što sam ga raskrinkao. Povjerenje javnosti je također izgubio i puno ljudi mi se javlja da je on kao voditelj jednostavno potonuo u očima ljudi. To možete vidjeti i po porukama koje mi postavljaju na Facebooku.

Tuži me jer sam rekao da je 'odvratan voditelj'. To je čin očajna, s tim više što zna da imam imunitet. Ovo je zastrašivanje i onemogućavanje da se slobodno govori. Vjerujem da borbu koju vodim protiv masovnih medija, banaka i političara mogu dobiti samo uz pomoć građana", poručio je Pernar.

Stanković: Pernar me sustavno javno vrijeđa

U reagiranju koje je Aleksandar Stanković uputio Indexu, voditelj nam je pojasnio zbog čega tuži Pernara.

"Ivana Pernara tužim zato jer me sustavno javno vrijeđa( facebook, intervjui) da sam idiot,moralna nakaza i smeće u službi režima. Osim što su izjave uvredljive njima i huška svoje istomišljenike na mene koji mi prijete. Zato ga tužim", napisao nam je Stanković.

Podsjetimo,  početkom studenog, Pernar je bio gost HRT-ove emisije Nedjeljom u dva, voditelja Aleksandra Stankovića, no njegovo gostovanje trajalo je svega 15-tak minuta. Naime, nakon što su kao temu otvorili HRT i plaćanje pristojbe, Pernar se naljutio što je Stanković njegovo izlaganje o Palestini i Izraelu želio prekinuti potpitanjem, pa je nakon kratke rasprave napustio studio uz tvrdnju da mu Stanković ne dozvoljava da dovrši odgovor na pitanje.

Nakon izlaska iz studija Pernar je gostujući u različitim medijima "častio" Stankovića pogrdnim izrazima kao što su"idiot", "smeće" i "moralna nakaza". Pernara od privatnih tužbi trenutno štiti zastupnički imunitet.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara