Stazić: Vanja Sutlić mora odgovarati zbog emitiranja Sanaderovog govora na HRT-u!

Stazić: Vanja Sutlić mora odgovarati zbog emitiranja Sanaderovog govora na HRT-u!

Tekst: P.Vidov
Foto: Index

VANJA SUTLIĆ mora odgovarati zbog emitiranja kompletnog oproštajnog govora Ive Sanadera sa HDZ-ovog stranačkog skupa u Areni Zagreb, smatra SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić, predsjednik saborskog Odbora za medije. Taj Odbor danas je podržao izvješće o napretku u napretku u području kulture govora, objektivnog informiranja, razvitka javnih sadržaja i otklanjanju pogovora o korupciji na HRT-u, ali niti prigovori na rad javne televizije nisu izostali.

"Uredništvo HTV-a želi tu televiziju pretvoriti iz javne u partijsku", rekao je Stazić i kao primjer naveo upravo slučaj emitiranja spornog Sanaderovog govora, o čemu je Index prvi izvijestio. Podsjećamo, emitiranjem Sanaderovog govora su očito prekršene odredbe Zakona o elektroničkim medijima prema kojima izvan kampanje nije dopušteno oglašavanje političkih stranaka, za što je predviđena kazna do milijun kuna. No, HRT je prošao nekažnjeno zato što je Vijeće za elektroničke medije odlučilo prihvatiti argument Hloverke Novak Srzić kako se radi o govoru za koji je postojao veliki javni interes, te su presudili da nije bilo kršenja zakona!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sanader tada više nije bio premijer, a Zakon medijima brani promidžbu političkih stranaka izvan kampanje. HTV se ne može pravdati interesom javnosti jer se javna televizija u ovom slučaju stavila u službu jedne političke stranke i tako direktno prekršila zakon", rekao je Stazić koji smatra da Vanja Sutlić, glavni ravnatelj HRT-a, mora zbog toga odgovarati.

Staziću su odmah kontrirali HDZ-ovi članovi Odbora. Suzana Bilić Vardić je tako rekla kako HRT nije u službi HDZ-a. Njoj se, naime, čini kako HRT-ovi novinari vrlo često rade u korist SDP-a! "Kako se moglo dopustiti da novinari javne televizije krizni porez nazivaju haračem?", navela je Bilić Vardić primjer HRT-ovog rada u korist SDP-a s obzirom da je taj "nadimak" kriznom porezu prikačen upravo iz SDP-ovih saborskih klupa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara