ŠTO DOSAD ZNAMO O NAPADAČU IZ TORONTA "Ima 25 godina, činio se potpuno bezopasan, nije bio društven"

ŠTO DOSAD ZNAMO O NAPADAČU IZ TORONTA "Ima 25 godina, činio se potpuno bezopasan, nije bio društven"
Screenshot: Twitter/CBC News
 
POLICIJA je identificirala 25-godišnjeg Aleka Minassiana kao napadača koji je u Torontu kombijem ubio 10 i ranio 15 ljudi.
 

 
 
 
CBC News objavio je fotografiju napadača iz Richmond Hilla, predgrađa Toronta, a na njegovom LinkedIn profilu piše da je bio student fakulteta Seneca u North Yorku. 
 
Ari Bluff ispričao je za CBC da je pohađao istu osnovnu školu kao Minassian, kojeg je opisao kao samotnjaka: "Nikada ga nisam vidio s prijateljima. Mislim da nije bio previše društven, obično bih ga viđao samog u hodnicima ili u kantini."
 
 
 
 
Na Facebooku slavio napadača koji je u 2014. ubio 6 ljudi u Kaliforniji
 
Službenici su objavili da Minassian nije bio otprije poznat policiji. Po riječima šefa policije, motivi napada još uvijek nisu poznati, a prema kanadskom ministru za javnu sigurnost, napad u Torontu nema veze s pitanjem nacionalne sigurnosti.  
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Šef policije Mark Saunders kazao je da se čini da je incident namjerno izazvan te da je vozač iznajmljenog kombija priveden bez otpora.
 
Kanadski ministar sigurnosti Ralph Goodale istaknuo je da je još rano reći radi li se u Torontu o terorizmu. Dodao je da u zemlji nije pojačana uzbuna vezana uz terorizam te da se za sada ne zna ima li napad veze sa sastankom skupine G7 u Torontu koji je u tijeku.
 
Do identifikacije napadača došlo je nakon objave na Facebooku kasno u ponedjeljak s njegovom fotografijom, u kojoj je spomenuo "Vrhunskog gospodina Elliota Rodgera", 22-godišnjeg muškarca iz Kalifornije koji je u 2014. ubio 6 i ranio desetak osoba.
 
"Pohađao je program za učenike s posebnim potrebama, bio je potpuno bezopasan"
 
Minassianovoj stranici na Facebooku nije moguć pristup. Na dostupnim podacima na internetu moguće je pročitati da je pohađao fakultet Seneca od 2011. do travnja 2018., završio je srednju školu Thornlea u 2011., a kao posebne vještine naveo je razvoj softvera.
 
U blogu iz rujna 2013. stoji da je počeo raditi u Centru Seneca za razvoj tehnologije, a Googleova Android trgovina nudi aplikaciju koju je razvila osoba pod imenom Alek Minassian.
 
Nekoliko svjedoka koji su pohađali iste škole kao Minassian izjavili su za medije da nije bio društvena osoba.
 

 
Shereen Chami, koja je išla u srednju školu Thornlea s Minassianom, izjavila je za Financial Review da njen bivši kolega nije bio nasilan te da je pohađao program za učenike s posebnim potrebama. 
 
Chami je rekla da se sjeća kako je hodao po hodnicima "stisnutih šaka, spuštene glave, ispuštajući zvukove poput mijaukanja": "Nije bio društvena osoba, ali po onome čega se sjećam, bio je potpuno bezopasan."
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara