Stručni skup o studiji utjecaja na okoliš "Družbe Adrie"

MINISTARSTVO zaštite okoliša i prostornog uređenja pozvalo je danas 50ak stručnjaka, predstavnike ministarstava, Primorskogoranske županije i nevladinih udruga Zelene akcije i "Lijepe Naše" na skup o sadržaju buduće studije utjecaja na okoliš projekta Družbe Adrie, kojim bi se ruska nafta tankerima prevozila do Omišlja na Krku.

Izjavio je to za Hinu pomoćnik ministra zaštite okoliša Roko Andričević, pošto je JANAF, ulagač projekta Družbe Adrie, priopćenjem obavijestio javnost o tom skupu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andričević je rekao da će JANAF izradbu te studije najvjerojatnije povjeriti zagrebačkom Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, kako mu je stalo da to počne što prije te da će se studija raditi šest do osam mjeseci. Zaključio je da će Ministarstvo i ubuduće, kad je riječ o velikim projektima, organizirati stručne skupove kako bi prikupilo različita stručna mišljenja potrebna izradbu studija utjecaja na okoliš.

JANAF u priopćenju navodi da su u Ministarstvu predsatvili sadržaj studije utjecaja na okoliš za projekt Družbe Adrie, u kojem su sva područja koja nalažu zakon i struka. Predstavljen je i opis i mjesto predviđena projekta, ocjena prihvatljivosti, mjere zaštite okoliša i plan njihove provedbe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara