Sunčani Hvar osnovao klub ekskluzivnih proizvođača hrane i vina

TVRTKA Sunčani Hvar je, unutar odjela nabave, osnovala "Best of Hvar Club", klub ekskluzivnih proizvođača hrane i vina koji svoju djelatnost odnosno sjedište imaju na otoku Hvaru. Osnivanjem kluba tvrtka želi stimulirati gospodarsku djelatnost na otoku, izgraditi čvrste odnose s lokalnom zajednicom, unaprijediti svoju ponudu, te svojim gostima na najbolji mogući način prezentirati Hvar kao jedinstveno turističko odredište.

Iz široke palete autohtonih proizvođača otoka Hvara prepoznati su oni najbolji koji  su okupljeni u ovom ekskluzivnom klubu. Među članovima kluba su već poznata i etablirana imena hvarskih vinara ali i čitav niz novih, vrlo zanimljivih i kreativnih proizvođača i poljoprivrednika čiji proizvodi tek pronalaze put na tržište, navodi se u priopćenju.

Proizvodi i namirnice koji potječu od članova "Best of Hvar Cluba" za sada su namjenjeni prvenstveno restoranu Roots, u sklopu obnovljenog hotela Riva, a postupno će se uvoditi i u ostale restorane hotela Sunčanog Hvara.

Na svakom meniju uz jela za čiju je pripremu korišteno više od 60% namirnica koje potječu sa otoka Hvara,  stajat će logo i pojašnjenje o porijeklu određene prehrambene namirnice ili vina, čime se želi ukloniti dvojbu gosta oko porijekla, sastava i kvalitete proizvoda. Također se želi utjecati na stvaranje svijesti o važnosti zdravog načina prehrane, te promovirati hvarske proizvođače i Hvar kao jedinstvenu turističku destinaciju.

Ovaj projekt je jedinstvena pojava u hrvatskoj hotelskoj industriji. Naime, nitko u Hrvatskoj, na nivou većih hotelskih kuća, nije uspio implementirati ovakav način suradnje s lokalnim proizvođačima t.j. poljoprivrednicima te maksimizirati ekonomsku i socijalnu odgovornost te odgovornost prema okolišu i ljudima koji u njemu obitavaju i rade.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara