Sutlić će biti izabran za v.d. ravnatelja HRT-a?

Sutlić će biti izabran za v.d. ravnatelja HRT-a?

VANJA SUTLIĆ navodno će na sutrašnjoj sjednici Programskog vijeća HRT-a biti imenovan vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a do novog natječaja. Prema informacijama koje smo dobili za Sutlića ne samo da lobiraju Galić i Mesić, već i dvije najveće stranke u Hrvatskoj HDZ- i SDP. Izvor nam tvrdi kako je Sutlić "HDZ-ov kadar sa SDP-ovim krvnim zrncima" tako da bi pred parlamentarne izbora on na mjestu ravnatelja bio "pun pogodak" za sve.

Kako tvrdi izvor blizak HRT-u i političkim krugovima u Hrvatskoj njegovim izborom svi će biti zadovoljni jer neće puno talasati, a napravit će kako bude najbolje i za HDZ i za SDP, odnosno za stranku koja će imati najviše sreće na izborima.

No, druge informacije govore kako je Sutlić zapravo jedini logični izbor jer je na Televiziji preko 30 godina i zna kako Televizija treba funkcionirati budući da je bio Galićev pomoćnik. Također, Sutlić je dokazujući političku neovisnost, prilikom predstavljanja svoje kandidature isticao kako je na tadašnjoj Televiziji Zagreb 1990. vodio praćenje prvih višestranačkih izbora u povijesti, koji su prema njegovim riječima, besprijekorno odrađeni.

Budući da je javna tajna da je Sutlić kandidat politike, članovi Vijeća HRT-a Suzana Jašić i Danko Bljajić od početka su bili suzdržani prema njemu te to javno i priznali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Programsko vijeće HRT-a za sutra je zakazalo novu sjednicu na kojoj bi trebao biti izabran v.d. glavnog ravnatelja, te raspisan novi natječaj za ravnatelja.

V.d. ravnatelja nacionalne radiotelevizije mogu predlagati članovi Programskog vijeća, Ravnateljstvo HRT-a i Hrvatski sabor. Predloženi vršitelj dužnosti nakon toga tajnim glasovanjem, kao i u izboru ravnatelja, mora dobiti najmanje osam glasova od ukupno 11 članova Vijeća.

S obzirom da u ponedjeljak nitko nije dobio osam glasova, (Sutlić je dobio sedam), zanimljivo će biti vidjeti hoće li "HDZ-ov kadar sa SDP-ovim krvnim zrncima" uspjeti sutra dobiti dvotrećinsku većinu glasova kao što tvrde upućeni u cijelu situaciju.

A.H.
Foto: I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara