"Terme Čatež" odustale od kupnje "Sunčanog Hvara"

NAKON što je jučer Sud privremeno zabranio prodaju 20,97 posto dionica "Sunčanog Hvara", Terme Čatež odustale su od kupnje hvarskog turističkog poduzeća, neslužbeno saznaje "Slobodana Dalmacija".

Od ozbiljne ponude "Terma Čatež" da kupe 62,3 posto dionica "Sunčanog Hvara", čini se, neće biti ništa. Slovenci su navodno o svojoj odluci pismeno obavijestili i premijera Ivicu Račana.

Direktor slovenskog poduzeća Borut Mokrovič u telefonskom razgovoru na pitanje odustaju li od kupnje nije odgovorio potvrdno, ali ga nije ni odbacio. Tek je komentirao kako "ne daju službene izjave".

Hrvatski fond za privatizaciju zaprimio je jučer privremenu mjeru zabrane otuđenja i opterećenja 20,97 posto dionica Sunčanog Hvara, zbog čega, kako su izvijestili, ne mogu izvršiti odluku Vlade od 23. siječnja 2003. o prodaji Sunčanog Hvara.

HFP u priopćenju navodi da je od Trgovačkog suda u Zagrebu zaprimio mjeru zabrane otuđenja i opterećenja 945.067 dionica Sunčanog Hvara, što čini 20,97 posto dionice tvrtke, uz zabilježbu takve zabrane kod Središnje depozitarne agencije.

Zabranu zatražio fond Pleter dd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privremena mjera Trgovačkog suda u Zagrebu odnosi se na sve dionice koje ima HFP, a koje su bile oglašene na prodaju natječajem objavljenim 1. listopada 2002. godine, odnosno 20,97 posto temeljnog kapitala društva Sunčani Hvar.

Slijedom toga, HFP, kao eventualni prodavatelj, nije više u mogućnosti izvršiti odluku Vlade od 23. siječnja 2003. godine, budući da više ne raspolaže sa 62,3 posto, nego 41,06 posto dionica Sunčanog Hvara d.d.

Privremenu mjeru raspolaganja dionicama Sunčanog Hvara donijela je prošlog petka, 31. siječnja, sutkinja-pojedinac Vesna Buljan, a stupila je na snagu jučer, dostavljanjem HFP-u.

Donošenje privremene mjere zatražio je Privatizacijsko- inevsticijski fond Pleter dd iz Varaždina, koji je krajem prošle godine (28. prosinca) pokrenuo arbitražni postupak protiv HFP-a pred Stalnim izabranim sudištem Hrvatske gospodarske komore.

 Tužbom je Pleter, kao i ostali PIF-ovi prije dvije i pol godine, tražio da HFP poštuje Ugovor o zamjeni dionica koje su dobili u sklopu kuponske privatizacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara