Tjedna top lista: Najnepopularniji Košić, najpopularniji Đikić

Tjedna top lista: Najnepopularniji Košić, najpopularniji Đikić
Foto: Index/Pixsell/Patrik Macek/Robert Anic/Marin Tironi/Igor Kralj/Davor Puklavec/Facebook

PROŠLOG tjedna na listi 20 najpozitivnijih osoba u Hrvatskoj bio je znanstvenik Ivan Đikić, a u stopu ga je slijedila riječka liječnica Jelena Roganović, koja je dala sve od sebe da spasi malenu Milu Rončević za čije liječenje u Americi je cijela Hrvatska skupljala novac. 

Mrtva trka Plenkovića i Košića na listi negativaca

Prva dva mjesta na listi najnegativnijih 20 zauzeli su biskup Vlado Košić i premijer Andrej Plenković - dijelilo ih je samo 500 glasova. 

Novi prijedlozi

S liste pozitivaca ovog tjedna su ispali policajac heroj Duje Podrug i znanstvenik Gordan Lauc, a s liste negativaca riječka SDP-ovka Vera Begić, koja je pijana automobilom usmrtila čovjeka, te Josip Ćelić, smijenjeni zamjenik ravnatelja policije.

Na ovotjednu listu pozitivaca ušli su Tomislav Luetić, kirurg i vođa tima koji je prvi put u Hrvatskoj uspješno razdvojio sijamske blizanke, te Nataša Vidaković, šefica Povjerenstva za odlučivanje o sprječavanju sukoba interesa. Na listu negativaca, pak, ušli su bahati šef sindikata znanosti Vilim Ribić i katolički fundamentalist Vice Vincent John Batarelo, koji bi zabranio Halloween.

Svi trebaju vaše glasove

U anketu smo dodali mogućnost i da glasate protiv nekoga na obje liste pa sada svi opet trebaju vaše glasove.

Svatko od 20 predloženih pozitivaca napravio je nešto zaista dobro u ekonomiji, medicini, znanosti, sportu, pa čak i politici.  

Predlažemo vam i 20 negativaca i morali smo se jako potruditi da listu suzimo na samo 20 imena. Mnogi se nisu kvalificirali jer jednostavno nisu dovoljno velike štetočine. 

Oni koji će biti na dnu liste, ispast će s liste, a mi ćemo vam svakog tjedna predložiti nove pozitivce i negativce.

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara