Tko je mladić koji je sinoć opet upucan u Splitu? Policija objavila nove detalje

Tko je mladić koji je sinoć opet upucan u Splitu? Policija objavila nove detalje
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, Instagram

U JANJEVSKOJ ulici u kvartu Visoka u Splitu jučer navečer oko 21:40 došlo je do pucnjave.

Iz pištolja u vrat propucan je 27-godišnji Marko Bekavac koji je od ranije poznat policiji, ali i široj javnosti. Riječ je o mladiću koji je već propucan ranije ove godine, a taj slučaj danima nije silazio s naslovnica. 

Policija je jutros objavila nove detalje pucnjave te otkrila da, suprotno pisanju nekih medija, nije privedena osoba osumnjičena za napad na Bekavca. Otkrili su i da je Bekavac u pucnjavi lakše ozlijeđen.

"Sinoć u 21:40 u Janjevskoj ulici u Splitu 27-godišnjak je ozlijeđen vatrenim oružjem. Pružena mu je liječnička pomoć, a prema informacijama kojima raspolažemo, radi se o lakšoj ozljedi u predjelu vrata. Na mjestu događaja je obavljen očevid. Provodi se kriminalističko istraživanje, u cilju otkrivanja i procesuiranja počinitelja", priopćili su iz policije.

Tko je propucani Marko Bekavac?

Marko Bekavac široj je javnosti postao poznat nakon što je prije pet godina osuđen za ubojstvo mladića na Bačvicama. Ubojstvo se dogodilo 2008. godine, kada je Bekavcu bilo svega 17 godina. Na Bačvicama je ubio 21-godišnjaka.

"Da sad rečen da to nisan tija napraviti, to više nikome nije ni bitno. Bija san te večeri na kokainu, uboja san ga jedan put i nada san se da će taj momak ostati živ, ali, nažalost, on je umra. Zbog toga san posta ubojica i ovakav i onakav, a i prije toga san bija u Turopolju, u Požegi... Stvorila se o meni slika ka da san ne znam šta. Zbog toga ja jesan ubojica i to se nikad neće prominiti, ni za deset ni za dvadeset godina, ali sve ovo posli šta se događalo veže mi se za to ubojstvo, za šta san kaznu odslužija", ispričao je Bekavac prije dvije godine za Slobodnu Dalmaciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besmrtni Max!!!!🤔❤😇💥💘📿💪👊

A post shared by Marko Bekavac (@markus_maksimus) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Max u kvartu i Živi vječno!!!!Hajduk ❤💪👊🙉🙊🙈❤

A post shared by Marko Bekavac (@markus_maksimus) on

Propucan u svibnju

Na Bekavca je prije sedam mjeseci, točnije 1. svibnja, u jednom kafiću u Splitu pucao 36-godišnji Ivan Giljanović. Nikad nije uhvaćen, za njim se još traga.

Bekavac je tada u pucnjavi zadobio teške tjelesne ozljede, zbog čega je bio podvrgnut operacijskom zahvatu.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 1. svibnja 2018. oko 19:40 na području u Županije splitsko-dalmatinske, tijekom prepirke i tjelesnog sukoba s oštećenikom; u cilju da ga liši života; s udaljenosti oko pola metra ispalio dva hica iz pištolja prema oštećenikovu trbuhu, od kojih ga je jedan pogodio pa je pao na tlo. Kad se oštećenik uspio podignuti, osnovano se sumnja da je okrivljenik ispalio još jedan hitac koji je pogodio oštećenika pa je ranjen počeo bježati no okrivljenik je krenuo za njim i, u kafiću, s udaljenosti od nekoliko metara ispalio još jedan hitac u njega, a izvan kafića, s udaljenosti oko deset metara, ciljajući u visinu prsiju, u žrtvu ispalio još dva hica. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne ozljede (dvije prostrjelne rane desnog bedra, jedna prostrjelna rana lijevog bedra i jedna prostrjelna ranu podlaktice lijeve ruke), a život mu je spašen žurnim operacijskim zahvatom", priopćio je DORH mjesec dana nakon tog napada.

Snimke prijetnji

Index je krajem svibnja objavio snimke na kojima se vidi Bekavac koji prijeti Gljanoviću.

U audiosnimkama koje je Index objavio, Bekavac Giljanoviću poručuje da će vidjeti što je rat. "Giljo, nema na žalost povratka. Moramo se sukobit i sukobit ćemo se i neka bolji pobijedi", poručio je Bekavac telefonom. Iz jedne snimke može se zaključiti da je Giljanović bio Bekavcu dužan 200 eura.

>> POGLEDAJTE SNIMKE Propucani Splićanin prijeti hrpom oružja, što on uopće radi na slobodi?

"Gladan sam, brate, gladan sam. Moram li pitati gdje je mojih 200 eura", govori Bekavac i viče da je izgubio razum zbog Giljanovića. Sukob je očito trajao dulje vrijeme. Prema pisanim porukama koje smo tada dobili na uvid, Bekavac se Giljanoviću zakleo "jedan će poginut".

"Kad Marko kaže da će te ubiti onda te i ubije!!! Kad psihopata kaže to onda i napravi to", napisao je Bekavac. Giljanović mu je otpisao da želi biti "barem jedan dan dulje živ".

Tri tjedna nakon pucnjave opet završio u bolnici

Tri tjedna nakon što je propucan, Bekavac je opet završio u bolnici. Splitom se tada proširila priča da je pretučen, no policija je utvrdila da je pao na glavu i teško se ozlijedio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara