Todorić prodao Znanje za 9,5 milijuna eura

Foto:Arhiva

U ZAGREBU je potpisan Ugovor o prodaji vlasničkog udjela Agrokora u tvrtki Znanje d.o.o. kojim ludbreška tvrtka Grafičar d.d. postaje novi vlasnik Znanja, s udjelom od 99 posto vlasništva,a ugovor je ukupne vrijednosti 9.45 milijuna eura. Ugovor su danas potpisali predsjednik koncerna Agrokor, Ivica Todorić i predsjednik Uprave Grafičara d.d., Franjo Beser. 

Grafičar postaje najveća tiskara

"Kupnjom Znanja Grafičar postaje najveća tiskara u Republici Hrvatskoj. Isto tako potpisom ovog Ugovora otvara se novo razdoblje u poslovnom životu Grafičara, jer se njegova djelatnost iz primarno tiskarske proširuje i na izdavaštvo.  Znanje je naime tijekom proteklih godinu dana steklo titulu vodećeg izdavača u Republici Hrvatskoj", navodi se u službenom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo kako do sada nije bilo jasna vlasnička struktura Znanja za koju Agrokor tvrdi da je prodao vlasnički udio. Krajem 2008. godine objavljeno je kako su najveći dioničari Znanja, Agrokor i Consultants grupa svaki sa po 42,1 posto dionica, a tada je Todorić o bivšeg Hypo Consultants preuzeo polovicu do njihovih 84,3 posto dionica. Očigledno je bila riječ o zajedničkim poslovima Ninoslava Pavića i Todorića, a nije na odmet podsjetiti kako je EPH najavljivao novi iskorak u nakladničkom biznisu preko te tvrtke.

Poslovi Todorića i Pavića

U dijelu medija svojedobno je objavljeno kako bi Pavić mogao namiriti dio duga prema Miroslavu Kutli upravo preko Znanja no ta vijest nije nikada bila potvrđena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara