Tomašević: Pobijedili smo Bandića, građani Zagreba će uštedjeti 15 milijuna kuna

Tomašević: Pobijedili smo Bandića, građani Zagreba će uštedjeti 15 milijuna kuna
Foto: Zarko Basic/PIXSELL, Screenshot Facebook

TOMISLAV Tomašević, predsjednik stranke Zagreb je naš, objavio je da su pobijedili Bandića i da će građani Zagreba uštedjeti najmanje 15 milijuna kuna. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Jedna mala pobjeda koja će građanima Zagreba u sljedeće 4 godine uštedjeti barem 15 milijuna kuna! Kao Zagreb je naš! i Klub lijevog bloka smo s cijelom oporbom, ali i par zastupnika vladajuće većine prije godinu dana uspjeli zaustaviti dva Bandićeva pokušaja da održavanje građevina odvodnje oborinskih voda s gradskog poduzeća VIO prebaci privatnim poduzećima u sljedeće 4 godine što bi im platiti čak 28 milijuna kuna.

To su obrazložili time da od 2013. godine Zagrebački holding nije uspio iz tri pokušaja javne nabave kupiti potrebna vozila u vrijednosti 16 milijuna kuna zbog nepravilnosti postupka pa je zato do 2017. unajmljivao privatna poduzeća i na to već potrošio 10 milijuna kuna. Nakon što smo prije godinu dana osujetili Bandićev plan da se na privatna poduzeća potroši još 28 milijuna kuna, u 2018. je tu djelatnost u potpunosti radilo gradsko poduzeće VIO.

Danas je Gradska skupština izglasala da tu djelatnost narednih godina radi gradsko poduzeće VIO, a čak i ukoliko kupi dodatna vozila i dalje ćemo u 4 godine proći barem dvostruko jeftinije nego da smo unajmili privatna poduzeća, a da ne govorim o uštedama na duži rok. Konačno smo počeli zaustavljati ovakvu gradonačelnikovu praksu u brojnim komunalnim uslugama!" napisao je Tomašević. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara