Trogir: HSS i HDZ najavili smjenjivanje SDP-ova gradonačelnika

NA IZVANREDNOJ sjednici trogirskoga Gradskog vijeća, najavljenoj za iduću subotu 24. siječnja, HSS će izići iz vladajuće koalicije s SDP-om i poduprijeti zahtjev oporbenog HDZ-a da se izglasuje nepovjerenje SDP-ovu gradonačelniku Branku Škokiću, potvrdio je predsjednik trogirskoga HSS-a Milivoj Špika.

Razlog izlaska iz koalicije jest nezadovoljstvo nerješavanjem nagomilanih gradskih problema, na što HSS zbog brojčane nadmoći SDP-a u Poglavarstvu i preglasavanja ne može utjecati, rekao je Špika danas za Hinu.

"Samovoljno ponašanje SDP-ovih članova Poglavarstva, koji odluke donose zahvaljujući matematičkoj računici, to jest preglasavanju, glavni je razlog istupanja iz gradske koalicije. HSS ne želi snositi odgovornost za nagomilane gradske probleme na koje u ovakvim odnosima u Poglavarstvu i Gradskom vijeću ne može utjecati", rekao je Špika.

Iako je potvrdio da će HSS glasovati za smjenu vlasti jer "takva kakva jest nije više izraz volje građana koji su je izabrali", Špika nije htio odgovoriti na pitanje hoće li poduprijeti i izbor HDZ-ova kandidata za gradonačelnika, ali je rekao kako s obzirom na spomenuto HSS više nema što tražiti s SDP-om.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik trogirskoga HDZ-a Vinko Brkan, koji će na idućoj sjednici Gradskog vijeća zatražiti da se na dnevni red uvrsti točka o izglasavanju nepovjerenja gradonačelniku, ističe kako je HDZ kao najjača oporbena stranka "napokon dobila svoje legitimno pravo da smijeni nesposobnu gradsku vlast zajedno s ostalima koji je u tome podupiru".

"HDZ-u nisu važni razlozi sukoba unutar vladajuće koalicije, ali nam je iznimno stalo do činjenice da trenutačna vlast nije ostvarila gotovo nijedan važniji gradski projekt, a da je sve probleme gurala pod tepih ne vodeći računa o građanima koji sigurno ne žele takvu bahatu i nesposobnu gradsku vlast", rekao je Brkan.

HDZ je, potvrdio je Brkan, uspio osigurati dovoljan broj glasova vijećnika za smjenu gradonačelnika, no nije htio reći ima li ta stranka dovoljno glasova i da se izabere njezin kandidat na tu dužnost jer pregovori s mogućim partnerima još traju.

HDZ-ov zahtjev, kao ključni deseti glas, trebao bi poduprijeti nezavisni vijećnik i predsjednik Gradskog vijeća Mario Pečarić, koji nije htio dati izjavu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara