Troje studenata umrlo od trovanja ugljičnim monoksidom

Troje studenata umrlo od trovanja ugljičnim monoksidom

TROJE studenata, koji su kasno sinoć pronađeni mrtvi u unajmljenom stanu u zagrebačkoj Ulici Kraljevec u blizini Britanskog trga, umrli su od trovanja ugljičnim monoksidom iz neispravnog bojlera, izvijestila je danas policija.

Riječ je o bračnom paru iz Slavonskog Broda Davorki Glavačević i Slavenu Skoki, te o njihovu prijatelju Borisu Jukiću iz Poreča.

Policija je na mjesto nesreće došla na poziv Jukićeve djevojke. Ona ga od 3. siječnja nije mogla dobiti na mobitel, a znala je da je u stanu mladih supružnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su razvalili vrata i ušli u stan, policija i liječnici samo su mogli utvrditi smrt troje studenata. Na tijelima nije bilo tragova nasilja a u stanu nije pronađeno nikakvo oružje, niti zrna iz vatrenog oružja kao ni tragovi droge ili šprice koje bi ukazivale na smrt zbog predoziranja.

Pregledom stana pronađen je kvar na plinskom bojleru u kupaonici, zbog čega se ugljični monoksid proširio po stanu od tridesetak čevornih metara, izvijestila je policija.

Sve troje policija je zatekla u pidžamama, a zasad nije poznato točno vrijeme smrti. Policija je priopćila da su mogli biti mrtvi i 24 sata prije njihova dolaska.

24-godišnja Davorka Glavačević bila je apsolventica arheologije, a njen 26-godišnji muž Slaven bio je zaposlen u Hrvatskom državnom arhivu. Boris Jukić studirao je elektrotehniku. Živio je u Poreču, gdje se iz Bosne doselio za vrijeme rata.

Jedna od susjeda stradalih mladih ljudi za HTV je izjavila da su Davorka i Slaven bili mirni i povučeni, te da su se vjenčali prije tjedan dana. 

Više će se o toj tragediji znati nakon obdukcije, koja će se obaviti u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje su prevezena tijela.

Ugljični monoksid je otvorni bezbojni plin, bez mirisa i okusa koji ljude najprije omami, uspava pa usmrti.

Izvor fotografije: www.trznice-zg.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara