Trump kaže da zna gdje će se susresti s Kimom, ali ne želi to otkriti

Trump kaže da zna gdje će se susresti s Kimom, ali ne želi to otkriti
Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump je danas rekao da je određeno gdje će se krajem veljače održati njegov susret sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom, ali nije otkrio o kojoj je zemlji riječ, pri čemu je istaknuo da je postignut "velik napredak" u vezi s denuklearizacijom.

"Izabrali smo zemlju, njezino ime ćete uskoro doznati", rekao je Trump u vrtu Bijele kuće.

Dan ranije američka administracija je objavila da će se Trump s Kim Jong-unom drugi put sastati "krajem veljače". Ta je informacija objavljena nakon susreta američkog predsjednika s najbližim suradnikom sjevernokorejskog vođe, generalom Kim Yong-cholom.

Vijetnam je potvrdio da je voljan biti domaćin tog drugog summita, nakon prvog održanog 12. lipnja 2018. u Singapuru. Tajland i Mongolija također su se spominjali kao mogući domaćini.

Trump se hvali "velikim napretkom" koji ne postoji

"Postigli smo velik napredak na polju denuklearizacije" Sjeverne Koreje, rekao je Trump još u subotu. "Stvari se jako dobro razvijaju sa Sjevernom Korejom", dodao je.

U Singapuru, gdje je održan prvi summit nekog aktualnog američkog predsjednika i nasljednika dinastije Kim koja vlada Sjevernom Korejom, čelnik potonje zemlje se obvezao na "potpunu denuklearizaciju Korejskog poluotoka".

No nakon toga nije zabilježen gotovo nikakav konkretan pomak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara