Trump opisao Crnu Goru kao malu i agresivnu, iz Podgorice mu odgovorili da pridonose miru u svijetu

Trump opisao Crnu Goru kao malu i agresivnu, iz Podgorice mu odgovorili da pridonose miru u svijetu
Foto: EPA

CRNA GORA, koju je američki predsjednik Donald Trump opisao kao "malu, vrlo agresivnu zemlju", odgovorila mu je da ona pridonosi "miru i stabilnosti, ne samo na europskom kontinentu nego i u cijelom svijetu".

>> Kritike Trumpove izjave da bi Crna Gora mogla izazvati treći svjetski rat: "Još jedan poklon Putinu"

>> VIDEO Trump: Crnogorci bi mogli postati agresivni, i onda smo u Trećem svjetskom ratu

U priopćenju na crnogorskom i engleskom, vlada u Podgorici istaknula je da sudjeluje uz američke vojnike u misijama u Afganistanu. Na TV kanalu Fox News američki predsjednik je Crnu Goru opisao kao "malu zemlju s vrlo jakim, vrlo agresivnim ljudima koja bi mogla potaknuti Treći svjetski rat".

Crnogorska vlada opisuje svoju zemlju kao "stabilizirajuću u regiji, jedinu gdje se nisu odvijali sukobi tijekom raspada bivše Jugoslavije". Uz to, "zemlja je prihvatila i zaštitila 120.000 ljudi" zahvaćenih sukobima i "prva se suprotstavila fašizmu", podsjetili su. 

"Izgrađujemo prijateljstva, ni jedno nismo izgubili odvažno štiteći naše nacionalne interese", dodali su u priopćenju. "U današnjem svijetu, nije važno jeste li mali ili veliki, važno je do koje razine branite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokracije", nastavila je  vlada.

Podgorica je naglasila i da su prijateljstvo i savez Crne Gore i Sjedinjenih Država snažni i neraskidivi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara