Truplo nestalog Bosanca pronađeno u SAD-u

Tekst: I.Ka.
Foto: Pincom

POLICIJA u SAD-u pronašla je mrtvo tijelo državljanina BiH na području Savezne države Indiane. Gotovo godinu dana nakon što je policija pronašla tijelo otkrila je zahvaljujući DNK analizi da se radi o 35-godišnjem Šahbazu Jašareviću, državljaninu BiH.

U SAD Šahbaz Jašarević je stigao u posjet obitelji iz Tuzle. Pored njegova tijela su pronašli putovnicu na ime Hugo Garcia Mugaray iz Guadalajare u Meksiku, osobe koja ne postoji. Policija tvrdi da nema informacija kako je muškarac završio u Indiani i to s meksičkom putovnicom.

Stigao u posjet obitelji i nakon toga mu se gubi svaki trag

Policija je izjavila kako su utvrdili njegov identitet. Naime, Jašarević je u Sjedinjene Države stigao da bi posjetio obitelj u Kaliforniji te je imao privremenu vizu.  Članovi obitelji, koji su potvrdili priču kako ih je Jašarević posjetio, tvrde da su ga posljednji put vidjeli u prosincu 2007. godine, otkad mu se gubi svaki trag, prenose tamošnji mediji.
 
Nekoliko mjeseci nakon toga, točnije 27. travnja 2008. godine, berači gljiva slučajno su pronašli njegovo tijelo. Nedugo poslije, njegova nećakinja u Kaliforniji pregledala je bazu podataka nestalih osoba i vidjela fotografiju Šahbaza Jašarevića uz meksičku putovnicu, što je pomoglo identifikaciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara