U Banovcima navodno viđen pripadnik Škorpiona

U Banovcima, selu u Vukovarskosrijemskoj županiji, danas poslijepodne navodno je viđen muškarac za kojega se sumnja da je bio pripadnik Škorpiona, srpske specijalne jedinice koja je sudjelovala u brutalnim ubojstvima bošnjačkih civila u selu Trnovu 1995., objavila je danas poslijepodne Hrvatska redakcija BBCja.

"Te navode provjerava policija", izjavio je Hini u telefonskom razgovoru glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun.

Dodao je da je riječ o muškarcu s hrvatskim državljanstvom i da je u tijeku provjera je li riječ o osobi koja je bila pripadnik Škorpiona, o osobi s istim imenom i prezimenom ili pak uopće nije riječ o osobi s tim imenom i prezimenom.

U tijeku je provjera identiteta i je li ta osoba osumnjičena za ratne zločine kao pripadnik posebne jedinice Škorpiona. S tim ciljem surađujemo s policijama susjednih zemalja i na tim se provjerama još radi, rekao je Zlatko Mehun.

I načelnik Operativno-komunikacijskog centra vukovarsko-srijemske policije Tomislav Iljić potvrdio je Hini da "policija trenutačno obavlja provjeru glasina o navodnom pojavljivanju jednog od škorpiona u Banovcima".

"Te glasine su danas došle i do danas. Provjeravamo ih, a ako ustanovimo da su točne, u suradnji s državnim odvjetništvom, MUP-om i mjerodavnim institucijama iz BiH, svakako ćemo poduzeti potrebne korake", rekao je u izjavi Tomislav Iljić.

MUP Srbije dosad je uhitio petoricu pripadnika Škorpiona, a uhićenja su provedena nakon što je na suđenju Slobodanu Miloševiću u Haagu objavljena snimka stravičnih ubojstava skupine Bošnjaka iz Srebrenice godine 1995.

(Hina) xbdj/xzdra yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara