POTRAGA ZA VIŠESTRUKIM UBOJICOM

U BiH vlada strah, djeca ne idu u školu. Policija nudi 25.000 eura

U BiH vlada strah, djeca ne idu u školu. Policija nudi 25.000 eura
Screenshot: YouTube

CIJELU prošlu noć nastavila se potraga za Edinom Gačićem, poludjelim mudžahedinom koji je u proteklih deset dana dvaput ubio.

Podsjetimo, Edin Gačić još je ranije bio osuđen zbog ubojstva suborca iz rata. Gačić je za vrijeme rata bio pripadnik brutalnog odreda mudžahedina. Nakon što je pušten iz zatvora za vikend, ubio je majku.

U ljeto 2017. godine Gačić opet izlazi iz zatvora, a što je dovelo do novog ubojstva. Prošlog ponedjeljka ubio je Suada Sultanića u njegovoj prodavaonici u mjestu Podorašac. U subotu je ubio policajca Mahira Begića u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Od prošlog ponedjeljka traje potraga koja je svaki dan sve veća. No Gačiću još nema ni traga.

Mnogo dojava, ali zasad sve uzalud

Kako piše Klix.ba, iz policije kažu da primaju mnoge dojave o potencijalnim lokacijama gdje bi ubojica mogao biti. Naročito je velik broj dojava s područja općine Hadžići, ali i Ilidže.

Dok traje potraga, strah se uvukao u mnoga mjesta i gradove, a posebno u ona mjesta gdje se pretpostavlja da bi Gačić mogao biti. U školama u Hadžićima tako je jučer bilo dosta manje djece. Policija je i sinoć tijekom noći dobila nekoliko dojava na području Hadžića, ali nijedna, barem zasad, nije dovela do lokacije Edina Gačića.

Na osnovu prvobitnih informacija pretpostavlja se da se Gačić kreće uz željezničku prugu nadomak Tarčina, ali je vrlo malo tragova koje ostavlja za sobom.

Tijekom jučerašnjeg dana policija je provjeravala i dojavu da se ubojica nalazi na području Tešnja, točnije u selu Šije. No i to se pokazalo kao slijepa ulica.

U akciju potrage za ubojicom uključeno je nekoliko policijskih agencija, a sarajevskoj policiji je jučer stigla i pomoć 130 policajaca iz drugih kantona.

Nagrada za informaciju o Gačiću je 25.000 eura

Vlada Sarajevske županije u utorak je raspisala nagradu od 50 tisuća konvertibilnih maraka (25,5 tisuća era) za informaciju koja bi dovela do uhićenja Edina Gačića.

"Raspisuje se nagrada u iznosu od 50 tisuća KM za prijavitelja čije informacije dovedu do uhićenja Edina (Muharema) Gačića, rođenog 01.09.1976. godine u Banjoj Luci, s prebivalištem u selu Brđani, općina Konjic, po raspisanoj tjeralici", priopćeno je iz županijske vlade.

Istodobno je istaknuto kako se nagrada odnosi samo na dostavljanje informacije koja bi policiji pomogla da pronađe Gačića a nikako nije poziv za uključivanje građana u aktivnu potragu.

Iz vlade podsjećaju da je Gačić naoružan i opasan te bi uključivanje civila u potragu za njim predstavljalo veliki rizik po njihovu sigurnost i živote.

Jutros na terenu preko 1000 policajaca

Kako jutros piše Dnevni Avaz, za Gačićem traga preko 1000 policajaca.

"Najviše se traga na području Hadžića, ali moramo kazati da je policijska akcija usmjerena i prema Kiseljaku i Konjicu, jer je na tim područjima bilo najviše dojava", kaže Mevludin Halilović, policijski komesar Kantona Sarajevo.

Ono što se mnogi boje je da bi Gačić, koji ima povijest teških duševnih bolesti dok je istodobno i radikalizirani islamist, mogao ponovo ubiti.

"Mobitel je ostavio na mjestu gdje je ubio Sauda Sultanića, što nam govori da je školovan i da zna da bismo ga našli da ima mobitel uz sebe. On je asocijalna osoba, psihopat i šizofrenik, ali jako dobro zna što radi. Također, on uživa u ovome jer se to vidi po načinu ubijanja. Ubija sve na isti način, ostavlja svoj potpis", kaže izvor blizak istrazi jučer za Klix.

No, kako jutros javlja N1, vlasti kažu kako imaju vrijednu informaciju.

''Dobili smo jednu vrijednu informaciju, nadam se da će uroditi plodom, vidjet ćemo šta će se dogoditi'', rekao je u utorak ujutro za N1 Admir Katica, ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara